De Răzvan Mihalașcu,

Medicamentul Vyleesi, cunoscut și sub numele de bremelanotide, a intrat pe piață de vineri și poate fi autoadministrat prin injecții realizate cu ajutorul unui dispozitiv asemănător unui stilou. Acesta este recomandat femeilor aflate la premenopauză care se confruntă cu scădere considerabilă a libidolui, notează Washington Post.

„Există femei care, din motive necunoscute, au dorință sexuală diminuată care pot beneficia de un tratament farmacologic eficient”, a declarat
Hylton Joffe, un director al unui centru pentru cercetarea și evaluarea medicamentelor din cadrul agenției federale americane FDA, conform sursei citate.

Producătorul precizează că medicamentul trebuie administrat cu 45 de minunte înainte de actul sexual. Acesta conține un hormon sintetic care activează principalii receptori ai creierului implicați în reacțiile sexuale, care reduc inhibiția și măresc stare de excitare.

Potrivit sursei citate, medicamentul este conceput pentru a trata tulburarea numită dorință sexuală hipoactivă (HSDD) pe care comunitatea medicală o cataloghează ca fiind o problemă gravă.

Reprezentanții FDA au recunoscut că nu este clar cum acționează medicamentul Vyleesi asupra creierului pentru a stimula apetitul sexual. Din acest motiv, criticii susțin că trebuiau obținute mai multe informații despre produs înainte de a se aproba punerea sa în vânzare.

Specialiștii americani le recomandă femeilor să nu folosească mai mult de o doză pe zi și nu mai mult de opt doze în decurs de o lună.

Potrivit specialiștilor, scăderea libidoului este cauzată de numeroși factori psihologici sau factori externi, inclusiv de stres. Studiile arată că una din 10 femei ar putea suferi din cauza dorinței sexuale scăzute.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

De cealaltă parte, criticii au semnalat faptul că aproape toți medicii din comisia care a definit tulburarea HSDD ofereau consultanță pentru
Sprout Pharmaceuticals, producătorul de medicamente care a lansat în 2015 primul medicament pentru îmbunătățirea libidoului femeilor.

sursă foto:123rf


Citește și:

DATE OFICIALE | Peste 47% din maşinile Poliţiei Române şi-au depăşit norma de casare de două ori! Poliţiştii încă pleacă în misiuni cu Dacii 1310, Solenza şi autospeciale ARO fabricate în anii 90!

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială