Acum un an şi 8 luni, două fetiţe, gemene, veneau pe lume şi luminau viaţa părinţilor lor, care se considerau extrem de norocoşi. Dar în octombrie anul trecut, pe când se aflau la Bacău, la bunici, basmul a fost întrerupt de o răceală care a dus-o pe una dintre micuţe, Anastasia, la spital. Foarte curând Anastasia nu s-a mai putut mişca normal. Au urmat alte 3-4 spitale şi tot atâtea diagnostice: pneumonie, miozită, encefalită, neurinom al sistemului simpatic paravertebral. După operaţie şi biopsie, ultimul diagnostic este de neuroblastom slab diferenţiat al sistemului simpatic paravertebral. Altfel spus, nici o şansă – cel puţin aici, în România.

Daniela Tăbăcaru, mama fetiţei, explică răbdătoare totul, deşi uneori se îneacă în plâns, iar puterea din voce îi slăbeşte. Stă mereu la spital, împreună cu tatăl fetiţelor, pentru că „Anastasia are nevoie de amândoi, se sperie dacă unul pleacă din cameră şi rămâne singurică”. Pentru ei nu mai există decât zile în care fetiţa zâmbeşte sau nu. Iar micuţa a ajuns să se prefacă uneori că doarme atunci când intră doctorii, ca să o lase în pace.

La Spitalul Marie Curie, Anastasia a făcut trei cure de citostatice, iar riscul este să intre în aplazie medulară (măduva nu mai produce necesarul pentru leucocite, hematii etc.). Organismul Anastasiei este foarte slăbit, i-au fost afectate percepţia cognitivă, dexteritatea şi riscă paralizia, apoi ce e mai rău.

Părinţii au căutat singuri, cu disperare, o soluţie care să le salveze copila, pentru că aici, în România, viaţa ei are un termen-limită. Cu ajutorul altor părinţi şi al unor români plecaţi în străinătate, au găsit soluţia la Spitalul Universitar din Achen (Germania), unde se va face o nouă operaţie, urmată de chimioterapie, radioterapie şi eventual transplant de celule stem. Doar că, în schimbul vieţii Anastasiei, este nevoie de 165.000 de euro, sumă pe care nu o au. Destinul ei se poate schimba cât de curând: orice sumă contează pentru fetiţa cu zâmbet de soare. Ea nu ştie, dar numele ei provine dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă „revenire la viaţă”.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

Cei care doresc să o ajute o pot face pe Anastasia o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu numele „ANASTASIA”

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier: RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – RON, ROO2 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. 

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări