Mergi direct la conținut »
Viceprimarul Capitalei a înjurat o consilieră USR care cerea explicații despre Maternitatea Giulești! Bădulescu și-a recunoscut gestul: „Așa am făcut!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Viceprimarul Capitalei a înjurat o consilieră USR care cerea explicații despre Maternitatea Giulești! Bădulescu și-a recunoscut gestul: „Așa am făcut!”

Viceprimarul Capitalei a înjurat o consilieră USR care cerea explicații despre Maternitatea Giulești! Bădulescu și-a recunoscut gestul: „Așa am făcut!”

Viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu este acuzat că înjurat-o marți, în Comisia de Sănătate de la Primăria Capitalei, pe Ana Ciceală, consilier general, care cerea explicații cu privire la situația Maternității Giulești, unde zeci de bebeluși s-au infectat cu stafilococ auriu. Înjurătura ar fi fost apoi consemnată și în procesul verbal al ședinței, pe un caiet de matematică. Viceprimarul a confirmat pentru Adevărul acuzațiile privind jignirile aduse consilierei USR, fără a da însă detalii. 

De Cristina Radu,

De altfel, nu este prima abatere de acest fel a viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, care folosește deseori un limbaj neadecvat la adresa consilierilor generali din opoziție, în special la adresa celor de la USR.

Marți, consilierul general Ana Ciceală a relatat pe pagina sa de Facebook modul în care a decurs ședința Comisiei de sănătate, unde inițial au fost chemați să dea explicații cu privire la situația de la Maternitatea Giulești primarul Capitalei Gabriela Firea, managerul spitalului, Marcel Moisa, și directorul ASSMB, Daniela Blîndu. Primii doi nu s-au prezentat, iar în locul Gabrielei Firea a participat viceprimarul Bădulescu.

„Timp de 2 ore l-am ascultat și pe el (Aurelian Bădulescu, n.r.) și pe cei de la ASSMB cum se contrazic spunând ba că Spitalul Giulești este în subordinea Primăriei, ba că Primăria nu are niciun rol și nicio responsabilitate în criza stafilococului auriu. Aurelian Bădulescu s-a încurcat atât de mult în minciuni încât nu a mai făcut față discuției, iar ședința s-a încheiat cu o criză de isterie din partea acestuia”, a scris Ana Ciceală pe Facebook.

Concluzia este, notează consilierul general, că PMB nu a luat nicio măsură și că reprezentanții acesteia nu se simt responsabil cu privire la îmbolnăvirea celor aproape 40 de nou-născuți.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

În timpul ședinței, viceprimarul a înjurat-o pe Ana Ciceală, iar cuvintele jignitoare au fost chiar consemnate în procesul verbal al ședinței Comisiei, pe un caiet de matematică, purtând inclusiv semnătura viceprimarului.

Senatorul USR Mihai Goțiu a relatat acest episod, povestit de colegii lui din CGMB, pe pagina sa de Facebook, numind episodul unul halucinant.

„(…) Adjunctul Gabrielei Firea nu prea avea chef să răspundă la întrebări. După ce a zis că n-are vreo responsabilitate legată de infectarea bebelușilor, că nici nu-și asumă redeschiderea Maternității, că ei doar consemnează ce se întâmplă (!!! păi atunci de ce mai e în subordinea PMB?), viceprimarul PSD a trecut la mitocănie. Fără nicio jenă, a început s-o înjure ”de mamă” pe Ana Ciceală. Ba, mai mult, pentru ”a intra în eternitate”, delegatul lui Firea a consemnat înjurătura și în procesul-verbal al ședinței Comisiei! ȘI A SEMNAT!”, a scris Goțiu pe Facebook.

El a atașat și o fotografie cu procesul-verbal ținut pe un caiet de matematică în care apare fraza „Declar că o bag în p**** pe Ana Ciceală”.

Potrivit Adevărul, Bădulescu a confirmat acuzațiile că a jignit-o pe consiliera USR, răspunzând, sec: „Așa am făcut!”. Viceprimarul Capitalei a mai spus că va da detalii după ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

FOTO: HEPTA / MEDIAFAX FOTO

Close
Închide
  Close