Comemorarea avea loc la aceeași oră la care s-a declanșat, în urmă cu doi ani, incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 64 de oameni au murit.

„Este o oră târzie, dar este ora la care a început cumplita tragedie în urma căreia au murit 64 de persoane, de fapt 65 de persoane cu cea care s-a sinucis în acest an. Sunt 65 de vieți dispărute și zeci de vieți schimbate în urma celor dispăruți. Clopotul Catedralei Ortodoxe din Piața Sfatului va bate de 65 de ori, iar la fiecare bătaie de clopot vom proiecta cu laser în Piața Sfatului, numele fiecărui dispărut în această cumplită tragedie. Vom aprinde candele și vom ține un moment de reculegere. Este necesar, este omenește să arătăm familiilor victimele, dar și supraviețuitorilor că nu am uitat prin ce au trecut și că ne pasă. Colectiv este efectul unui sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, a declarat, pentru Agerpres, organizatorul evenimentului, Radu Hossu.

Alexandra Rădulescu și Liviu Zaharescu este numele celor doi tineri din Brașov care au murit în incendiul din Clubul Colectiv.


Citește și Doi ani de la Colectiv. Impactul psihologic al dezastrului, analizat de specialistul Libertatea


 

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”