MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Victor Ciorbea nu se grăbeşte să atace Ordonanţa care modifică legile justiţiei: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. Aveţi puţintică răbdare”

Distribuie

Avocatul Poporului a ieşit, joi, public, să răspundă apelurilor făcute de partidele parlamentare din Opoziţie, care i-au cerut să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa nr. 7, care a modificat pentru a treia oară legile justiţiei, dând puteri sporite secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. Victor Ciorbea a răspuns ironic, precizând că "şi Dumnezeu a creat lumea în şase zile" şi dând de înţeles că nu se grăbeşte să atace Ordonanţa, pentru că există o analiză, în curs.

„Așteptăm, așa cum le-am spus și dânșilor, dacă nu e  prea jignitor, să ne transmită argumentele și Parchetul General și instanțele și acele adunări ale procurorilor care înțeleg că sunt în  dezbateri, În spațiul public înțeleg că s-a lansat discuția că e vorba de un conflict juridic de natură constituțională, unde noi nu avem nicio competență. Am dat drumul la analiză”, a spus Ciorbea.

Ciorbea a continuat: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în șase zile, în a șaptea s-a odihnit. Aveţi puţintică răbdare”.

„Nimeni nu are voie să pună presiune pe Avocatul Poporului”, a mai spus Ciorbea, precizând că în două luni i se finalizează mandatul.

„Ca să-i liniștesc pe mulți sau să-i bag în viteză, vreau să le aduc la cunoștință că mai sunt circa două luni și două săptămâni până se împlinesc cinci ani de când am depus jurământul. Sigur, că teoretic este posibilă prelungirea cu două zile, două săptămâni, două luni până când un nou Avocat al Poporului va depune jurământul. Tot teoretic este posibil și reînnoirea mandatului. Domniile lor (delegațiile USR și PMP) spuneau că nu știau că nu mi s-a reînnoit deja. Rețineți aspectul acesta, că vă interesează. Puneți-vă mișcarea #rezist și tot ce vreți și veți găsi pe cineva care să corespundă cerințelor cu nu știu câte stele, mai puține, mai multe, din nu știu ce partid să vă facă ce vă dorește”, a spus Ciorbea.

Întrebat dacă doreşte un nou mandat ca Avocat al Poporului, Ciorbea a răspuns: „Nu am luat o decizie în acest sens, vă spun sincer, nu știu dacă e atât de plăcut să fii tot timpul atacat”.

El s-a lansat într-un şir de critici la adresa celor care nu apreciază activitatea pe care o face instituţia pe care o conduce.

Opoziţia înceacă să îl convingă pe Avocatul Poporului să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă adoptată săptămâna aceasta de Executiv, care modifică legile justiţiei. După tinerii din PMP, şi parlamentarii USR au mers, joi, la sediul Avocatului Poporului. Iar acolo au găsit o „condică de prezenţă goală”.

Citeşte şi: 18 infectați, dintre care 9 morți la spitalul „Marius Nasta”! Managerul Beatrice Mahler: „Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!”

Comentarii