MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 14:48

Victor Negrescu: “Am remarcat mulţi români care îşi doresc să se întoarcă în țară. Există multe oportunități”

Distribuie

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, crede că românii care trăiesc peste hotare au destule oportunități în România pentru a se întoarce acasă. Negrescu susține că se numără printre acei români care s-au format în străinătate, dar a revenit în țară ca să contribuie la viitorul României.

„Pentru că, zilele acestea, observ că se vorbeşte destul de mult de românii din afara ţării şi ce oportunităţi am oferit românilor din afara ţării. Sunt unul dintre reprezentanţii Guvernului României care a trăit foarte mulţi ani în afara ţării. Am trăit peste nouă ani în afara ţării şi am decis să mă întorc tocmai pentru a contribui atât cât pot la ceea ce ne dorim să facem pentru România pe mai departe. Sunt bucuros astăzi să pot face acest lucru ca ministru delegat. Aş putea spune că m-am format în străinătate şi am decis să mă întorc pentru că există multe oportunităţi pentru românii din afara ţării de a contribui activ, constructiv şi eficient la stabilirea viitorului acestei ţări”, a declarat Negrescu, vineri, la Craiova.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a mai precizat că din discuțiile cu românii ce locuiesc peste hotare a concchis că aceștia își doresc să revină pe meleagurile natale.

„Am organizat foarte multe consultări cu români din afara ţării. De fapt, de fiecare dată când am mers într-o capitală europeană, am organizat o dezbatere, o discuţie cu aceştia, şi am remarcat dorinţa lor constructivă la ceea ce înseamnă proiectul european al României. Discuţiile au fost foarte constructive şi am remarcat că există foarte mulţi români care îşi doresc să se întoarcă înapoi, care îşi doresc să contribuie eficient la ceea ce înseamnă viitorul României şi mai ales ce înseamnă această preşedinţie la Consiliul Europei”, spune Victor Negrescu.

Ministrul spune că întrucât a remarcat acest lucru, pe site-ul ministerului există un spaţiu dedicat românilor din afara ţării unde aceștia pot veni cu ideile și cu propunerile lor.

„Pentru noi, reprezentanţii Guvernului României, a fost important să-i ascultăm pe românii care trăiesc acolo şi să venim cu acţiuni concrete”, a conchis Negrescu.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru afaceri europene, și Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, au organizat vineri, la Craiova, un eveniment înscris în seria „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”, având ca temă ”Europa Convergenței: Ocupare și Drepturi Sociale”.

Citește și: Acesta este proiectul noii legi a pensiilor. Ce noutăți aduce și cât trebuie să muncești ca să ieși la pensie

 

Citește mai multe despre Craiova pe Libertatea.

Comentarii