Mergi direct la conținut »
UPDATE | Victor Ponta a fost audiat la Parchetul General în dosarul Laurei Codruța Kovesi: "Tot ceea ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Victor Ponta a fost audiat la Parchetul General în dosarul Laurei Codruța Kovesi: "Tot ceea ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat"

UPDATE | Victor Ponta a fost audiat la Parchetul General în dosarul Laurei Codruța Kovesi: „Tot ceea ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat”

Victor Ponta a fost citat la Parchetul General, pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care a fost chemată la audieri și fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. 

De Ioana Tomescu,

UPDATE 12.20: La scurt timp după ce a ieșit de la parchet, fostul premier a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spune că este „supărat și indignat văzând cum se strică tot ce am construit!”.

„1. În 2015 eram inculpat – acum sunt martor ( și achitat de judecători)

2. În 2015 eram în cârje – acum sunt sănătos

3. În 2015 îmi vedeam familia noaptea și duminica/ acum îmi petrec cele mai multe zile alături de ei și sunt fericit

4. În 2015 eram Prim Ministru și răspundeam ( vinovat sau nu) pentru tot ce se întâmpla în țară / acum sunt deputat și răspund doar de colegii mei din PRO România

Concluzia: pentru mine personal azi este mai bine decât în 2015 / sunt doar supărat și indignat văzând cum se strica tot ce am construit!

Întrebare: pentru toți ceilalți care trăiesc în România, pentru cei care sunt afectați de deciziile Guvernului actual, pentru membrii și votantii PSD dar și pentru cei care îmi cereau atunci demisia: este mai bine acum ? Dvs puteți raspunde la aceasta întrebare!”.

UPDATE 11.50: Fostul premier a ieșit, în urmă cu puțin timp, din sediul Parchetului General, acolo unde a petrecut două ore la audieri. „Nu mi-a arătat mie procurorul ce are în dosar. Tot ceea ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat”, le-a spus Ponta jurnaliștilor, la plecare.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Întrebat dacă a văzut fotografiile despre care vorbește Sebastian Ghiță, Victor Ponta a declarant că procurorul nu i-a spos ce este în dosar.

Fostul premier a mai spus că nu a fost întrebat în legătură cu aducerea în țară a lui Nicolae Popa pentru că ”nu am nicio legătură cu asta”. El a mai spus că nici despre apartamentul de serviciu al Laure Codruța Kovesi nu a vorbit.

Ponta a confirmat, însă, că a asistat la întâlniri ale fostei șefe DNA cu politicieni, dar a refuzat să spună când anume. ”Asta am declarant procurorului, nu pot să vă spun”, a adăugat fostul premier, care a spus că au fost ”întâlniri așa cum aveți și dumneavoastră de Crăciun sau de zile de naștere”.

UPDATE 09.25: Victor Ponta a ajuns, vineri dimineață, la sediul Parchetului General unde urmează să fie audiat în dosarul Laurei Codruța Kovesi.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Fostul premier a declarat presei că nu poate oferi informații despre caz, dar că a fost citat ca martor în cursul zilei de joi și a adăugat că nu va minți „pentru nimeni”.

„Am fost citat ca martor, din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și inculpat, acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu ce să vă spun, pentru că nu știu de ce am fost citat. Pot să spun un singur lucru și anume adevărul, sunt procuror, sunt om al legii și nu o să mint pentru nimeni, niciodată”, a declarat Ponta la intrarea în sediul Parchetului.

Întrebat de jurnaliști, el a declarat că „Nu sunt o victimă a doamnei Laura Codruța Kovesi”.


Victor Ponta este așteptat vineri dimineață la Parchetul General, în jurul orei 9:00 – 9:30.

Laura Codruța Kovesi este așteptată în jurul orei 13:00, la Secția pentru anchetarea magistraților. Ea are calitatea de suspect într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Audierea fostei șefe a DNA are loc chiar în ziua în care ar fi trebuit să fie la Bruxelles, pentru a fi audiată la Parlamentul European, Kovesi candidând pentru funcția de procuror-şef al Parchetului European.

Adina Florea, procuror-şef adjunct al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a explicat ieri că dosarul în care este audiată a fost deschis în 2018, după o sesizare făcută de afaceristul Sebastian Ghiță.

Aceasta din urmă a declarat joi seară, la România TV și la Antena 3, că a depus o plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018.

Ghiță o acuză pe fosta șefă DNA că i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în ţară, din Indonezia, pe Nicolae Popa și spune că a trimis anchetatorilor probe, constând în poze și filme.

Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și:

Sebastian Ghiţă, cel de la care a plecat ancheta în cazul Laurei Codruţa Kovesi: „După ce ancheta procurorilor va fi finalizată, voi da filmele și pozele cu Kovesi”

Close
Închide
  Close