De Adrian Ilie,

În anul 2016 premierul ungar Viktor Orban a introdus o super-taxă pe publicitate de 50% în cazul companiilor de media ale căror venituri anuale din publicitate sunt mai mari de 65 de milioane de euro. În luna noiembrie 2016, Comisia Europeană a apreciat că taxa din Ungaria este ilegală din cauza caracterului său progresiv, care oferă unor companii beneficii incorecte în raport cu altele. În urma criticilor venite de la UE, Ungaria a redus treptat această taxă pentru ca la începutul acestui an să promită că o va elimina complet în 2022.

Însă joi, Tribunalul General a anulat decizia Comisiei Europene care considera că taxa pe publicitate introdusă în Ungaria este incompatibilă cu prevederile europene privind ajutoarele de stat, deoarece oficialii Comisiei nu au putut demonstra că această taxă are un caracter discriminatoriu.

„Comisia nu era îndreptăţită să ajungă la concluzia că au fost acordat avantaje selective care constituie ajutoare de stat doar pe baza structurii progresive a taxei pe publicitate”, a informat Tribunalul General.

Eșecuri în serie pentru Vestager

Decizia Tribunalului General este o nouă lovitură pentru Margrethe Vestager, care a demarat o campanie împotriva modului în care guvernele aleg să taxeze marile companii.

La începutul acestui an, justiţia europeană a revenit asupra unei decizii a UE prin care statul belgian era obligat să solicite 800 milioane de euro de la un număr de 35 de companii, printre care şi producătorul de bere Anheuser-Busch InBev. Alte înfrângeri notabile ale Comisiei sunt un dosar care privea subvenţiile incorecte de care ar fi beneficiat clubul de fotbal Real Madrid de pe urma unui schimb de terenuri cu autorităţile spaniole, precum şi o taxă aplicată companiilor din sectorul de retail din Polonia, taxă pe care UE a apreciat-o ca fiind ajutor de stat ilegal.

Citește și:Fiul lui Donald Trump, scuipat de o ospătăriță

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile