MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2018 15:15 , de Andreea Archip

VIDEO/ Coadă la 2,5 km la pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași. Oamenii sunt pregătiți să stea și toată noaptea să se roage

Distribuie

Oamenii nu mai contenesc să vină în ajun de sărbătoare şi sunt pregătiți să stea şi toată noaptea să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Vremea ține cu pelerinii de data aceasta. Mai sunt 24 de ore până la slujba de prăznuire. Reporterul Libertatea Andreea Archip este la Iași și transmite imagini de la locul pelerinajului.

Pelerinajul a început în urmă cu câteva zile, iar până azi, zeci de mii de oamenii au trecut pe la raclă, s-au închinat și au sărutat moaștele Sfintei Parascheva la Iași.

Coada se întinde pe o distanță de 2,5 kilometri la această oră. Sunt 1.000 de pelerini pe oră care ajung la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Coada începe de pe străzile laterale, din spatele Catedralei Mitropoliei din Iași și continuă până în curtea bisericii unde se află moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

O explicație pentru prezența în număr atât de mare a pelerinilor la Iași o constituie și faptul că au fost aduse și moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina, care mai este numită și „mireasa lui Iisus”.

În aceste zile, practic, populația Iașului se dublează, însă nu numai pentru pelerinaj, pentru că au loc și Sărbătorile Iașului, iar tot centrul orașului este blocat.


CITEȘTE ȘI:

REPORTAJ/ Noaptea la Sfânta Parascheva. Pelerinii și-au adus pături și perne și dorm în catedrală: „Și anul trecut am prins același loc” (FOTO&VIDEO)

GALERIE FOTO/ Credincioșii suportă orice pentru că „îi întărește Dumnezeu”. 2,5 kilometri de coadă la moaște, viteză 1000 de pelerini pe oră!

Citește mai multe despre Iași și Pelerinaj pe Libertatea.

Comentarii