MENIU CAUTĂ

VIDEO / Imagini cu SONOR de la întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Papa Francisc. Premierul a vorbit „romgleză” cu Suveranul Pontif

Distribuie

Guvernul României a urcat pe canalul de Youtube un clip video fără sunet de la întâlnirea pe care premierul Viorica Dăncilă a avut-o astăzi cu Sanctitatea Sa Papa Francisc. În presa italiană însă imaginile de la întâlnirea dintre premierul român şi liderul Bisericii Catolice au sonor, după cum arată şi înregistrarea de mai jos.

Viorica Dăncilă a efecuat, vineri, o vizită oficială la Vatican, unde s-a întâlnit cu liderul Bisericii Catolice. Premierul României a discutat aproximativ jumătate de oră cu Suveranul Pontif. La final, Guvernul României a transmis imaginile de la această întâlnire fără sonor, un lucru neobișnuit. În presa italiană, însă, scurta înregistrare are sonor.

Astfel, potrivit unui filmuleţ publicat de Rome Reports, Viorica Dăncilă l-a salutat pe Papa Francisc în „romgleză”, spunându-i: „Sfinția voastră, I am very glad for this opportunity” (in trad. – sunt foarte bucuroasă pentru această oportunitate). Ulterior, premierul României a apelat la un translator. Pe înregistrare se mai aude cum aceasta vorbeşte în limba română atunci când îi oferă liderului Bisericii Catolice cadouri. „Seminţe de mărar… iar aici o să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo”, spune Viorica Dăncilă.

În CV-ul Vioricăi Dăncilă scrie că aceasta vorbește limba engleză – „bine” și limba franceză – „foarte bine”

În cadrul vizitei, premierul român i-a oferit Papei Francisc seminţe de ceapă de Buzău, dar şi de castraveţi, roşii şi fenicul sălbatic, scrie presa italiană.

Executivul a transmis că premierul i-a mai dar Suveranului Pontif un stilou personalizat – inscripţionat cu numele Papei Francisc – modelul Poenari Majestic Blackwood, confecţionat, manual, din lemn, în România, la atelierele din Suceava. La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a primit în dar de la Sanctitatea Sa Papa Francisc trei cărţi şi o medalie din bronz oficial.

La finalul întâlnirii, într-un comunicat, Guvernul României a anunţat că Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

De partea cealaltă, potrivit unui comunicat al Vaticanului, Papa Francisc a menţionat în timpul întâlnirii cu premierul Viorica Dăncilă ,,importanţa concordiei în societatea românească în vederea binelui comun”. Această remarcă, poate cea mai importantă a Suveranului Pontif, nu a fost inclusă în comunicatul Guvernului pe tema vizitei la Vatican.


Citește și: VIDEO/Pace între cojocul de Bihor și vesta de Dior! Celebra casă de modă era acuzată că a copiat modelul românesc


Citește mai multe despre Papa Francisc și Vatican pe Libertatea.

Comentarii