Mergi direct la conținut »
VIDEO / Macron: Franța are dovada că s-au folosit arme chimice în Siria
Ştiri Libertatea > Ştiri > VIDEO / Macron: Franța are dovada că s-au folosit arme chimice în Siria

VIDEO / Macron: Franța are dovada că s-au folosit arme chimice în Siria

Președintele francez Emmanuel Macron susține că țara sa are dovezi care atestă că în Siria s-au folosit arme chimice, acuzație respinsă până acum de către liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, și de către aliații săi iranieni și ruși. Declarațiile lui Macron au fost făcute astăzi în cadrul unui interviu acordat postului TF1.

Emmanuel Macron spune că regimul Assad a folosit cel puțin ,,clorură” în atacul din orașul Douma, unde zeci de persoane au fost ucise.

,,Ce facem și ce va trebui să facem în Siria este să asigurăm maximum de stabilitate în  regiune, Franța nu va permite o escaladare, nu vom lăsa regimurile care cred că pot face ori”, a spus Macron.

Liderul de la Élysée a avertizat că va distruge ,, mijloacele de pregătire ale regimului” (arme, locuri de lansare),  apelând însă și la o notă de precaută: ,,când vom verifica toate informațiile”.

Emmanuel Macron a precizat că echipa sa comunică zilnic cu cea a președintelui american, Donald Trump. Potrivit presei occidentale, la consultărie privind un plan militar comun mai participă și premierul britanic Theresa May.

Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a efectuat astăzi o vizită oficială la București. În cadrul unei conferințe comune de presă cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, diplomatul francez a arătat că Parisul este determinat să acționeze în urma crimelor din Siria.

”Franța făcut tot ceea ce este posibil pentru a interzice armele chimice și a intervenit prin tratatul de la Paris, în 1925, de aceea președintele Republicii a menționat că această situație nu este tolerabilă, că linia roșie a fost încălcată și trebuie să luăm o decizie în următoarele zile”, a spus Le Drian.

Citește și: Trump: ”Un atac militar asupra Siriei ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând”

 
 
Close
Close
Închide