”De fapt, în ziua aceasta, aveam două personaje față în față. Femeia păcătoasă, care a uns picioarele Mântuitorului cu mir de mare preț și Iuda, care a luat atitudine la gestul femeii, spunând de ce nu s-a vândut mirul de nard de mare preț, iar banii să fie dați săracilor.El vrea să arate că este sensibil la învățătura Mântuitorului legată de săraci și sărăcie. De fapt, el nu se gândea la săraci, ci se gândea că, dacă acel mir s-ar fi vândut, banii ajungeau la el, pentru că el ținea punga soborului apostolilor. De aceea, cele două  personaje față în față, o femeie păcătoasă care s-a vindecat de păcate simțind  Dumnezeirea Mântuitorului și un Apostol al Mântuitorului care se îmbolnăvește – el urmase pe Mântuitorul Hristos, lăsase totul ca să-I urmeze, îi ascultase învățăturile, asistase la minuni -, pierde prin această atitudine de ipocrizie, falsitate, lăcomie. Din cauza lăcomiei a și vândut pe Mântuitorul”, explică părintele Ion Popescu.

 Nu lăcomia a fost păcatul capital la Iuda, ci deznădejdea și faptul că s-a spânzurat

”Dar lăcomia și faptul că l-a vândut pe Mântuitorul nu au fost păcate capitale, ci deznădejdea, faptul că s-a spânzurat. El ar fi putut fi iertat, pentru că și Petru s-a lepădat cu jurământ, de mai multe ori. Dar Petru s-a căit, a plâns cu amar lepădarea. Iuda nu  plâns, nu s-a căit. A deznădăjduit, s-a spânzurat. Acolo l-a dus lăcomia”, mai spune părintele Ion Popescu.

Dacă suntem păcătoși putem recupera prin cinstirea Mântuitorului. Dacă suntem credincioși putem pierde totul printr-o cădere

”Avem două personaje și două învățături. Cum poate un om păcătos să se videce printr-o faptă de cinstire adusă Mântuitorului Iisus Hristos și lui Dumnezeu și cum poate un om care i-a slujit Mântuitorului să piardă într-o clipă din cauza unui păcat capital, deznădejdea.

Așadar, dacă suntem păcătoși, putem recupera prin cinstirea Mântuitorului. Tot așa, dacă suntem credincioși, putem pierde totul printr-o cădere, printr-o fisură.

Acest eveniment s-a petrecut în Ierusalim, în casa lui Simon leprosul. Mântuitorul a spus atunci lui Iuda: «Femeia a făcut acest lucru spre cinstirea mea, căci pe săraci pururea îi aveți cu voi, pe mine nu mă veți mai avea». În această zi, în unele Biserici se săvârșește Taina Sfîntului Maslu, în amintirea momentului în care Mântuitorul a fost uns cu mir de nard, de mare preț”, mai spune părintele paroh al Bisericii Icoanei.