Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București ar fi inițiat apeluri având ca scop amenințarea și intimidarea populației, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic, au transmis reprezentanții Poliției Române.

De asemenea, unul dintre indivizi ar fi sunat autoritățile și a amenințat că are asupra sa o bombă pe care vrea să o detoneze în incinta unui aeroport din București.

”Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internațional Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

La audieri au fost duse 9 persoane și doar 3 au fost puse sub acuzare.

”În cursul zilei de azi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri”, mai precizează DIICOT.


Suportul tehnic şi informativ în acest caz a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. De asemenea, la acțiune au participat ofițerii de la poliția judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ și jandarmi din cadrul IJJ Buzău, IJJ Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.

Citeşte şi:

Accident cu șase mașini într-o intersecție din București, surprins de camerele de supraveghere. Șoferul a rămas fără permis

Viceprimarul unei comune din Suceava, prins cu un camion de lemne pentru care nu avea autorizație: “Eu am intrat pe mâna poliției ca din oală. Lemnul nu este al meu”

Aerodromul Cioca, reconstruit pentru activități de aerotaxi. Primul pas al proiectului

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate