Mergi direct la conținut »
#salvatipipera. Vineri încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză din Pipera
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > #salvatipipera. Vineri încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză din Pipera

#salvatipipera. Vineri încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză din Pipera

Vineri încep lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză din Pipera, în primă fază urmând să se facă demolările necesare, iar apoi se va trece la lărgirea carosabilului de la două la patru benzi, scrie HotNews citându-l pe Marius Coaje, consilierul primarului general pe infrastructură.

Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză din cartierul Pipera, încep vineri, 3 august. Prima etapă, cea de demolare, va dura 3 săptămâni. Potrivit lui Coajă, termenul de execuție este 15 luni, însă reprezentanții municipalității promit că se va face în 12.

„Pe data de 3 august facem predarea de amplasament în vederea organizării de șantier și a demersurilor pentru desființarea construcțiilor necesare lărgirii. Cu asta se începe. În trei săptămâni se termină demolările, apoi dăm drumul la lucrări. Termenul de execuție este de 15 luni. Noi ne dorim ca în 12 să terminăm acest proiect, indiferent că anumite zone le vom bloca total ca această asociere să poată lucra și în weekend și seara târziu”, a declarat consilierul primarului general pe infrastructură, Marius Coaje.

Administrația bucureșteană vrea să grăbească lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză, deoarece până la finalul acestui an, autostrada A3 va intra în București prin Șoseaua Petricani, iar această arteră este vitală pentru defluidizarea traficului în zonă. În cazul în care lucrările la autostrada A3 se finalizează, iar lărgirea str. Fabrica de Glucoză nu este gata, există riscul ca zona să fie blocată din punct de vedere al traficului auto.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Proiectul de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză presupune lărgirea arterei de la două la patru benzi, amenajarea de piste de biciclete și trotuare pe ambele părți. „Are și parcări, sunt două drumuri colectoare, plus că se va face reconfigurarea a două intersecții mari. Primul lucru pe care îl avem de configurat este coordonarea cu Autostrada A3, care este și ea pe ultima sută de metri, urmând să instalăm un sens giratoriu pe Șos. Petricani, sa facem ceva cu acel tramvai 16. Va fi semaforizare pe zona respectivă. La intersecția cu Barbu Văcărescu va fi cea mai mare configurare  a unei inersecții, fiindcă în zonă avem multe instituții ale statului și mulți privați care vor avea nevoie de un acces reglementat corect”, a explicat Marius Coaje.

Primăria Capitalei promite încă din 2010 că va lărgi strada Fabrica de Glucoză, dar în ultimii 5 ani, în fiecare an, primarii anunțau că va începe „anul acesta”. Inițial au fost probleme cu exproprierile, apoi cu licitația, apoi a fost nevoie de actualizarea proiectului. Și Gabriela Firea a anunțat inițial că lucrările vor începe în 2017, apoi în primăvara lui 2018.

Lucrarea este executată de asocierea  STRACO GRUP-TRACON – PRIMACONS GROUP  și are acum un cost de 47 milioane lei fără TVA.


Citește și: GALERIE FOTO/ Matera, „rușinea Italiei”, locul în care Maia Morgenstern a filmat ”Patimile lui Hristos”, va fi Capitală Culturală Europeană în 2019


 

Close
Închide
  Close