MENIU CAUTĂ

Vor să-i ia piuitul Ansamblului Ciocârlia? Mai-marii MAI pregătesc o reorganizare din temelii care va lovi și Casa de Cultură a polițiștilor | EXCLUSIV

Distribuie

Venirea în fruntea ministerului a chestorului Petre Tobă (foto), fost şef al poliţiştilor români, a coincis cu o primă lovitură care a ţintit exact la vârful ierarhiei. Doi secretari de stat – Ilie Botoş şi Bogdan Tohăneanu – au fost puşi pe liber de premier la cererea chestorului numit ministru.
Starea de tensiune care mocneşte acum la ”Interne” e alimentată de faptul că demiterea celor doi secretari de stat nu ar fi decât o primă etapă a unei reorganizări care va viza întregul sistem, considerat a fi prea încărcat.
”Sunt prea mulţi directori, iar schema e astfel încărcată. Se cheltuie mulţi bani. De aceea, e posibil să umblăm la cinci, poate şase posturi, să vedem”, ne-au spus surse din MAI. Surpriza mare pe care ar pregăti-o mai-marii ”Internelor” ar fi, conform unor surse, şi închiderea bătrânului Centru Cultural al MAI.

Poliţiştii vor fi redistribuiţi

Pe statele de plată de la ”Sport”, ”Tradiţie şi educaţie”, dar şi în celebrul Ansamblu Ciocârlia sunt prinşi circa 80 de poliţişti cu simţ artistic, pricepuţi în ale muzicii şi ale dansurilor, dar şi foşti sportivi de performanţă care au reprezentat, de-a lungul timpului, clubul Dinamo.
Toţi ar putea fi redistribuiţi în alte structuri ale MAI dacă reorganizarea va atinge Centrul Cultural care fiinţează de zeci de ani.
”Desfiinţarea centrului ar însemna distribuirea poliţiştilor- artişti în tot ministerul. Ansamblul Ciocârlia ar dispărea după câteva zeci de ani de existenţă. Sala de spectacole, care nu prea e folosită din diverse motive, va ajunge la Teatrul Nottara, care, se ştie, a primit bulină roşie şi a fost închis”, au dezvăluit aceleaşi surse.
 

Comentarii