Mergi direct la conținut »
Vremea de Bobotează și de Sf. Ion, în 2018
Ştiri Libertatea > Ştiri

Cum va fi vremea de Bobotează și de Sf. Ion, în 2018. Se anunță temperaturi pozitive record

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 05 ianuarie 2018, 20:11

Vremea de Bobotează și de Sf. Ion, în 2018. Vremea este neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului, iar în continuare se va menține peste media normal, în special de Bobotează și de Sfântul Ioan.

Ad placeholder

Meda Andre, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a explicat – la Antena 3 – că am putea avea chiar recorduri de căldură pentru Bobotează, în anumite zone ale țării.

„Anul trecut, de Bobotează, erau -12 grade Celsius. În 2014, de Bobotează, au fost 17 grade Celsius în Lugoj, iar în Capitală au fost 6 grade Celsius. Este posibil ca în multe localități din țară, ziua de 6 să fie cu cele mai ridicate temperaturi de când se fac măsurători. Nu este exclus un record”, a spus ea.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că, în acest sfârșit de săptămâna, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă a anului, iar sâmbătă, 6 ianuarie, în ziua de Bobotează, se vor înregistra temperaturi de până la 16 grade Celsius, urmând că, de marți, 9 ianuarie, să se mai răcească.

„De Bobotează va fi o vreme extrem de caldă, vor fi între 6 și 16 grade Celsius, ziua, iar noaptea, între -2 și 8 grade Celsius, doar prin estul Transilvaniei, să fie undeva pe la -5, -6 grade Celsius, fără precipitații. Vineri vor fi temperaturi între 2 și 12 grade Celsius și precipitații, mai ales ninsori, vor mai fi la peste 1.700 de metri altitudine, iar în zonele mai joase vor fi precipitații mixte. Trecătoare și nesemnificativă o să fie și lapoviță prin nord, vest și centru. De interes pentru week-end sunt temperaturile ridicate și, mai ales, dimineață și noaptea, va fi ceată, prin sud, nord, centru. „Treptat, începând de marțea viitoare, o să înceapă să scadă temperaturile, dar chiar și așa, ele vor fi, prin centru, sud, vest, un pic mai mari decât în mod normal. Poate prin partea de est să fie și valori ceva mai apropiate de normal. Se răcește, nu o să mai fie abateri față de normal de câte 10 grade Celsius așa cum va fi în acest weekend, dar tot 3, 4 grade Celsius în plus vor fi și în săptămâna viitoare”, a declarat meteorologul de serviciu ANM, pentru Mediafax.

Potrivit specialiștilor, în această perioadă, temperaturile normale ar fi între -3 și 5 grade Celsius, cu -1 grad prin estul Transilvaniei, 5 grade pe litoral și 3 grade în București.

„Fiecare regiune va avea propria evoluție. Cel mai repede se va răci în Moldova, în jur de 2-3 grade. în vestul țării, vor scădea temperaturile de la 14 grade, până la 7-8 grade. Este posibil că în a două jumătatea a săptămânii viitoare, să avem temperaturi apropiate de normă acestei perioade. Chiar dacă noi vom simți că vremea se răcește, dacă e să comparam cu ce va fi în acest sfârșit de săptămâna, tot peste normal o să fie”, a mai adăugat reprezentantul ANM, pentru sirsa citată.

Află cum va fi vremea  până pe 14 ianuarie 2018  și vezi când vine cu adevărat iarna. Fenomenele extreme care ne așteaptă în următoarele două luni.


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Cel mai mare regret al lui Christian Sabbagh. „Astăzi nu mai există acea simplitate”

Cum o cheamă de fapt pe Dana Grecu. „N-am spus public asta niciodată”


 

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Scene de groază lângă sicriul lui Emi Pian. Ce s-a întâmplat cu soția lui
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Scene de groază lângă sicriul lui Emi Pian. Ce s-a întâmplat cu soția lui
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
HOROSCOP
Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close