De Răzvan Mihalașcu,

Reprezentanții companiei deținute de Facebook au precizat că își vor concentra eforturile asupra „platformelor mobile pe care majoritatea oamenilor le folosește”.

De la 1 februarie 2020, telefoanele iPhone cu sistem de operare iOS 8 sau cu orice altă versiune mai veche nu vor mai suporta WhatsApp. Aplicația de mesagerie nu mai funcționa nici pe dispozitivele ce folosesc sistemul de operare Android 2.3.7 sau un altul mai vechi.

Deja, utilizatorii acestor platforme mobile nu-și mai pot crea conturi noi de
WhatsApp sau să și le reverifice pe cele existente, notează Daily Mail.

Mai mult, WhatsApp nu va mai asigura serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows de la 31 decembrie 2019, în aceeași perioadă în care Microsoft nu mai asigură „support” pentru Windows 10 Mobile OS.

Reprezentanții WhatsApp au precizat că „anumite funcții nu vor mai funcționa la un moment dat” deoarece nu mai dezvoltă în mod activ aplicația pentru aceste sistem de operare.

Aplicația de mesagerie deținută de Facebook va continua să asigure asistență tehnică pentru telefoanele cu Android 4.0.3 și iPhone-urile cu iOS 9 sau alte versiuni mai noi.

„Pe iOS 8 nu se mai pot crea conturi noi sau nu mai pot fi reverificate conturile existente. Dacă poți rula acum WhatsApp pe dispozitivele cu iOS 8, vei putea aplicația până pe 1 februarie 2010”, au anunțat reprezentanții WhatsApp într-o postare pe blogul companiei.

De asemenea, un număr restrâns de telefoane de folosesc sistemul de operare KaiOS 2.5.1, bazat pe Linux, inclusiv JioPhone and JioPhone 2, vor mai putea folosi aplicația WhatsApp.

Citeşte şi:

Cum arată acum celebrii hoți din filmul „Singur acasă”. Transformarea e radicală!

7 motive să alegi Thailanda. E țara cea mai potrivită pentru cei care decid să meargă în premieră într-o vacanță exotică în Asia

Cazul Timișoara, aproape să se repete. Doi soți au ajuns la spital după o deratizare la un bloc din Suceava. Reacția ISU

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere
GSP.RO

Italia respiră: bilanțul din ultima zi confirmă faptul că numerele sunt în scădere

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor