MENIU CAUTĂ
19 Mar. 2018 09:15

Xi Jinping l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru realegerea în funcția de președinte al Rusiei

Distribuie

Președintele Chinei, Xi Jinping, l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru realegerea sa în fruntea țării și a salitat relația sino-rusă, aflată într-un punct culminant, aceasta fiind exemplară pentru relațiile internaționale.

Relațiile dintre cele două state sunt 'la cel mai bun nivel istoric al lor, ceea ce constituie un exemplu pentru edificarea unui nou tip de relaţii internaţionale, fondat pe respect reciproc, echitate şi justiţie', a punctat, într-un mesaj, președintele chinei Xi Jinping, reales el însuși sâmbătă, cu unanimitate de voturi, în fruntea statului de către parlamentul de la Beijing.

Jinping, care cumulează deja funcțiile de lider al Partidului Comunist și de comandat suprem al armatei a obținut un nou mandat de 5 ani. El a modificat în prealabil constituția țării, pentru a putea rămâne în funcția de președinte dincolo de terminarea actualului termen, în 2023. El are posibilitatea să devină președinte pe viață.

„China este gata să coopereze cu Rusia pentru a continua eforturile în vederea avansării relaţiilor sino-ruse şi a promova pacea mondială”, susţine preşedintele chinez.

Putin a fost reales, dumninică, pentru a patra oară, cu un rezultat care depășește 76% din voturi. El va rămâne la Kremlin până în 2024.

Rusia și China, care sunt membre permanente în Consiliul de Securitate al ONU, au frecvent aceeași poziție în fața țărilor occidentale în dosare precum Siria sau Coreea de Nord.


PETIȚIA #SalvatiPipera | Cel mai aglomerat cartier de afaceri al României se sufocă'

FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii