Indivizii au fost încătușați marți noapte, după ce au fost audiați pe tot parcursul zilei la sediul DIICOT din Ploiești. În fața instituției a izbucnit un scandal între rudele persoanelor aduse la Parchet pentru audieri, notează Adevărul.

Pentru a aplana conflictul, polițiștii au scos pistolul, însă nu au fost nevoiți să facă tragă focuri de armă. Scandalul a pornit după ce la fața locului a ajuns un membru al clanului considerat „trădător” pe motiv că ar fi făcut mai multe denunțuri la DIICOT.

LIderul grupării este cunoscut drept Narcis Bărbosu, care ar avea afaceri controversate în Ploiești, notează sursa citată.

Acuzațiile procurorilor DIICOT la adresa membrilor clanului interlop din Prahova

La data de 06.11.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.A., M.M., M.S., M.R., M.C.R., M.I., Z.M.D., Z.P.M., R..V și B.I.F., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și șantaj.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2019, inculpatul M.A. (persoană cunoscută în mediul interlop ca având ca preocupare săvârșirea de infracțiuni în urma cărora poate dobândi foloase patrimoniale importante) pe baza relaţiilor de rudenie şi cu sprijinul fraţilor săi, a constituit și consolidat un grup infracțional organizat profilat în special pe săvârșirea de infracțiuni cu violență, precum și infracțiuni de șantaj, înșelăciune, lipsire de libertate, activități infracționale prin care aceștia au urmărit ca și scop final obținerea unor foloase patrimoniale însemnate”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Ad placeholder
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
Recomandări
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
 

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracțională este cunoscută ca fiind un clan important în mediile interlope din municipiul Ploiești și judeţul Prahova.

Astfel, pentru soluționarea unor dispute financiare și pentru impunerea autorității în fața unor grupări sau persoane rivale membrii grupului recurgeau la acțiuni violente, amenințări și distrugeri de bunuri.

procurorii DIICOT:

Victima grupării interlope, forțată să locuiască într-o anexă

„În interiorul grupului a existat o ierarhie strictă, respectiv, inculpatul M.A. era liderul și coordonatorul grupului, frații săi având rolul de locotenenți care asigurau comunicarea între membrii simpli și lider”, spun anchetatorii.

Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că, una dintre victimele acestui grup, sub pretextul de a i se oferi protecție, a fost permanent sub supraveghere și controlul membrilor grupului (victima a locuit efectiv într-o anexă a unui imobil care aparține unuia dintre membrii grupului).

procurorii DIICOT:

Anchetatorii susțin că „persoana vătămată a fost constrânsă să locuiască în anexa respectivă deoarece membrii grupului au intenţionat să o inducă în eroare și să o deposedeze (prin încheierea unui contract) de locuința sa situată pe raza municipiului Ploiești. De asemenea, sub diferite pretexte, membrii grupului şi-au însuşit toate sumele de bani pe care victima le primea ca și salariu”.

„Totodată, același imobil a făcut obiectul unei convenții încheiate la sediul unui birou notarial între victimă și o altă persoană, convenție în care cei doi s-au angajat să perfecteze, în viitor, un schimb de imobile”, arată procurorii.

Interlopii, acuzați că și-ar fi atacat victima cu săbii, topoare și săbii

Potrivit DIICOT, „la data de 21.09.2019, s-a produs un incident violent între persoana vătămată și membrii clanului, acțiunile violente având ca scop principal determinarea victimei să renunțe la “afacerea” cu imobilul sus-menționat.”

Ad placeholder
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
Recomandări
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
 

Astfel, la data de 20.09.2019, inculpaţii M.S. și Z.M.D., s-au deplasat la locuința persoanei vătămate, situată în municipiul Ploiești, solicitând acesteia să renunțe la convenția încheiată în faţa notarului, cu motivarea că imobilul pe care urma să-l obțină la schimb ”este situat pe strada lor”. Persoana vătămată a refuzat, iar în cursul zilei de 21.09.2019, în jurul orei 17.00, membrii grupului infracțional, precum și alte persoane, înarmați cu bâte, topoare, săbii și alte obiecte contondente sau tăietoare, au pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei.

procurorii DIICOT:

Anchetatorii precizează că victima „a fost lovită cu obiecte tăietoare de către inculpaţii M.M. și M.S., iar ca urmare a agresiunilor la care a fost supusă, aceasta a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale”.

Mai mult, membrii grupării interlope sunt acuzați că au pătruns în locuința victimei, au spart geamurile și i-au distrus mașina.

Atacuri cu cocktail-uri Molotov asupra sediului unei firme

De asemenea, procurorii au indicii potrivit cărora „pe fondul unei ”dispute de afaceri” din 2014 privind o licitație de achiziționare de reziduuri petroliere, între inculpatul M.A., ceilalți membri ai grupului său și două persoane vătămate (parteneri de afaceri) s-a iscat o situație conflictuală”.

În ziua de 25.09.2019 persoana vătămată a fost apelată de către o persoană necunoscută care, sub pretextul unei tranzacții cu reziduuri petroliere, a stabilit o întâlnire cu aceasta, în zona pasajului rutier D.N.1. În zona intersecții giratorii D.N.1. cu A.3. din comuna Bărcănești, lângă autoturismul condus de către victimă, parcat într-un refugiu, s-au oprit două autoturisme care au blocat autovehiculul persoanei vătămate.

procurorii DIICOT:

Conform anchetatorilor, „din autoturismele respective au coborât inculpații M.M., R.V., B.I.F., M.R., M.C.R., precum și alte 2-3 persoane, care i-au adresat amenințări cu moartea și acte de violență, pentru ca să determine persoană vătămată să le remită la o dată ulterioară suma de 500 000 lei, sumă care ar fi reprezentat venitul nerealizat de către inculpatul M.A., ca urmare a pierderii licitației cu reziduuri petroliere”.

Ad placeholder

În noaptea de 03/04.10.2019, inculpaţii M.M., M.I., R.V., M.S. și alte 2-3 persoane, fiind determinați de către liderul grupului, inculpatul M.A., s-au întâlnit în incinta unei benzinării din municipiul Ploiești, după care s-au deplasat cu două autoturisme pe D.N. 1B, în direcție comunei Colceag, sat Inotești, judeţul Prahova.

procurorii DIICOT:

Victima a fost amenințată și le-a dat interlopilor aproape 40.000 de euro

Indivizii sunt acuzați că au aruncat o sticlă incendiară de tip „Cocktail Molotov” în curtea unei firme din satul Inotești, specializată în prelucrarea și reciclarea de reziduuri petroliere.

Propagarea unui incendiu în curtea unității comerciale a fost împiedicată prin faptul că sticla incediară a căzut pe o platformă de beton, precum și urmare a intervenţiei paznicului prezent la faţa locului care stopat focul prin folosirea unui extinctor.

procurorii DIICOT:

După ce a fost amenințată și intimidată, „persoana vătămată a remis la data de 29.10.2019 membrilor grupului infracțional organizat suma de aproximativ 40 000 Euro”.

Suma respectivă a fost înmânată de către membrii grupului, pentru păstrare, concubinei inculpatului M.A., la solicitarea acestuia.

procurorii DIICOT:

Miercuri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat zece percheziții în Ploiești, la locuințele suspecților.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, suma de aproximativ 40.000 de euro, înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii, precum și alte obiecte contondente.

procurorii DIICOT:

Cele 10 persoane reținute pe motiv că ar face parte din gruparea interlopă urmează să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI