Mergi direct la conținut »
Zeci de morți și sute de mii de oameni evacuați, în urma inundațiilor catastrofale din Indonezia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Zeci de morți și sute de mii de oameni evacuați, în urma inundațiilor catastrofale din Indonezia

Bilanţul deceselor în urma celor mai grave inundații şi alunecări de teren din ultimele decenii, care au afectat capitala Indoneziei şi zonele învecinate în prima zi a acestui an, a crescut la 43, a anunţat vineri agenţia naţională pentru situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres. În plus, circa 400.000 de oameni au fost evacuați.

De Cristian Anton,

Regiuni din Jakarta şi din jurul capitalei au fost inundate, începând de miercuri, după optsprezece ore de ploi abundente. Mai multe case au fost scufundate şi numeroase autovehicule au fost luate de viituri.

Echipele de intervenţie continuă să caute vineri zeci de persoane date dispărute în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Aproximativ 400.000 de locuitori au fost evacuaţi şi cazaţi în adăposturi temporare, iar numeroase persoane nu se pot întoarce încă la casele lor care au fost acoperite de ape.

Apele s-au retras în mare parte în capitală, însă autorităţile au avertizat că ploile abundente vor continua până cel puţin la data de 10 ianuarie.

Peste 31.000 de persoane au fost strămutate, a declarat Agus Wibowo, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă.

17 persoane au murit în districtul Bogor, nouă în Jakarta, iar restul deceselor au fost înregistrate în districtele Lebak, Bekasi, Tangerang şi Depok.

Operațiune de interceptare a norilor

O operaţiune de influenţare a vremii prin interceptarea norilor şi inducerea ploilor înainte ca norii să ajungă în zona Jakarta va fi efectuată începând de vineri, a adăugat Wibowo.

”O analiză a dezvoltării norilor arată că ploaia a fost provocată de norii care îşi au originea în Strâmtoarea Sunda”, a indicat el.

Autorităţile au declarat că precipitaţiile care au căzut începând din noaptea de Anul Nou au fost cele mai grave din ultimele peste două decenii.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios.

Close
Închide
  Close