Mergi direct la conținut »
Zeci de vitezomani care ”zburau” cu aproape 200 km/h au rămas pietoni. Amenzile pe care le-a primit fiecare dintre ei au ajuns chiar și la peste 5.000 de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Zeci de vitezomani care ”zburau” cu aproape 200 km/h au rămas pietoni. Amenzile pe care le-a primit fiecare dintre ei au ajuns chiar și la peste 5.000 de lei

Zeci de vitezomani care ”zburau” cu aproape 200 km/h au rămas pietoni. Amenzile pe care le-a primit fiecare dintre ei au ajuns chiar și la peste 5.000 de lei

Zeci de vitezomani care ”zburau” cu aproape 200 km/h au rămas pietoni. Polițiștii de la ”Circulație” i-au amendat cu sume care au ajuns chiar și la 5.000 de lei și chiar le-au reținut permisul de conducere, ca măsură complementară, pentru trei luni. În fruntea clasamentului vitezomanilor a fost un bărbat care a fost ”luat” de radare în timp ce rula  precum la raliuri cu 218 km/h.

De Cristian Burcioiu,

Chiar dacă la capitolul ”autostrăzi” România numără doar câteva petice, când e vorba de vitezomani stăm bine. În câteva zile, polițiștii rutieri ai Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale (BAMS) din IGP au luat în cătarea radarelor 57 de șoferi care s-au crezut piloți de raliuri și care au condus cu viteze care s-au apropiat de de 200 km/h sau chiar au depășit acest prag fără să le pese de eventualele consecințe. Acțiunea agenților rutieri a vizat anumite tronsoane ale autostrăzilor A1, A2 și A3.

Autostrada A1 a dat cei mai mulți vitezomani

Cei mai mulți vitezomani au fost prinși din drumurile lor pe autostrada A1, pe tronsoanele Deva-Nădlac, Râmnicu Vâlcea-Deva și București Râmnicu Vâlcea. Este vorba de 28 de șoferi care au apăsat pedala de accelerație până ce mașinile lor au atins viteze cuprinse între 183 km/h și 218 km/h.

Lucrurile au stat la fel și pe autostrăzile A2 (București – Constanța) și A3 (Turda-Borș) unde 29 de șoferi au rămas pietoni pentru trei luni după ce au transformat șoselele în piste pentru raliuri. În plus, fiecare dintre cei 57 de vitezomani care vor fi nevoiți să-și lase mașinile în parcare pentru 90 de zile a fost amendat cu sume cuprinse între 1.305 şi 5.075 de lei.

Recordul de viteză înregistrat pe A3: 218 km/h

”Viteza maximă a fost înregistrată la kilometrul 4 al Autostrăzii A3, când polițiștii au depistat un bărbat, de 26 de ani, care conducea cu viteza de 218 km/h. Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 5.075 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile, iar într-un caz, pentru defecțiuni tehnice, a fost retras certificatul de înmatriculare”, spun reprezentanți ai Poliției Române.

Close
Închide
  Close