Cei care au rămas în București de 1 mai au ieșit la o plimbare în inima orașului, îmbiați de soare, dar și de faptul că mai multe pasaje din centrul orașului au fost închise circulației auto. Mii de oameni și zeci de biciclete s-au perindat pe artera de aproape trei kilometri lungime.

„Victoria, fii atentă la biciclete”, îi strigă o mămică fetiței sale, care se luptă și ea să strunească o tricicletă. „Nu au găsit masă acolo, hai să ne mutăm undeva pe străduțe”, „Doamne, e coadă la înghețată de jumătate de oră, ce facem, stăm?”, „Eu stau la coadă la pizza și ne vedem după”, se auzea din loc în loc.

2793797903857679667800086620592123789761514nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Luând Calea Victoriei la pas de la fântânile de la Unirii și până la Muzeul „Antipa” din fața Guvernului, cu scurte intermezzo-uri unde mașinile aveau voie să circule, copii, părinți, bunici s-au bucurat că 1 Mai celebrează și pietonii, nu doar munca.

Magazinele cu înghețată artizanală, cu prețuri pornind de la 10 lei, au fost preferatele celor ieșiți la plimbare, chiar dacă au trebuit să stea, în unele cazuri, și 30 de minute la coadă.

Centrul Capitalei este deschis accesului pietonal în fiecare weekend până pe 16 octombrie. Și alte sectoare din București au promis că vor prelua ideea și vor dedica pasaje promenadei.

Urmărește-ne pe Google News