MENIU CAUTĂ
16 Noi. 2016 13:41

Britanicii, taxe speciale pentru călătoriile în UE după Brexit

Distribuie

Cetăţenii britanici s-ar putea să fie nevoiți să achite taxe speciale pentru călătoriile în UE după Brexit. Un proiect care prevede introducerea unei taxe de 10 lire sterline (11,5 euro) pentru extracomunitarii care vor vrea să călătorească în Uniunea Europeană, iar aceasta ar urma să li se aplice şi cetăţenilor britanici, după ieșirea Marii Britanii din UE, potrivit  The Guardian.

Planul prevede introducerea unui sistem de vize asemănător cu cel al Statelor Unite, în cadrul măsurilor de securitate adoptate pe fondul ameninţărilor teroriste.

Proiectul urmează să fie discutat zilele următoare de miniştrii de Interne ai statelor UE şi a primit deja avizul britanicului Julian King, comisarul UE pentru Securitate.

„Credem că va fi un instrument eficient, deoarece ne va permite să ştim mai mult despre persoanele care intenţionează să vină în Uniunea Europeană, inclusiv în materie de securitate şi imigraţie”, a explicat Julian King.

Propunerile Comisiei Europene prevăd crearea unui sistem de aplicaţii online pentru vize de călătorie în spaţiul UE. Va exista şi o taxă de viză, echivalentul a 10 lire (11,5 euro).

În momentul de faţă, cetăţenii britanici pot călători liber în spaţiul Uniunii Europene, dar situaţia s-ar putea schimba după ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

În septembrie, Amber Rudd, ministrul britanic de Intern, a declarat că nu ar fi exclus ca britanicii să fie nevoiți să plătească taxe suplimentarea pentru călătoriile în UE.  „Nu cred că acest lucru este de dorit, dar nu putem exclude posibilitatea”, a spus aceasta.

 

Loading...
Comentarii