15 Ian. 2018 09:00

UPDATE | Cutremur cu magnitudinea 7,1 în Peru. Doi oameni au murit și peste 60 au fost răniți

Distribuie

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a avut loc în largul coastelor statului Peru. Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 12 kilometri, potrivit institutului american de geofizică USGS.

UPDATE 15 ianuarie, ora 9.00: Operațiunile de căutare sunt încă în desfășurare, iar autoritățile încă evaluează pagubele provocate de seism.

UPDATE 17.50: Cel puțin două persoane au murit și alte zeci de de persoane au fost rănite în urma cutremurului din Peru. „Sunt doi morţi în regiunea Arequipa şi 65 de răniţi care ne-au fost semnalaţi până în prezent”, a declarat pentru presa peruană generalul Jorge Chavez, directorul Institutului Naţional de Apărare Civilă.

Totodată, alte 17 persoane sunt date dispărute, după prăbușirea unei mine din orașul de coastă Chala. Astfel, bilanțul ar putea să crească pe măsură de operațiunile de căutare sunt în desfășurare. De astfel, autoritățile locale au anunțat că s-au înregistrat și pagube.

Seismul cu magnitudinea de 7,1 a fost resimțit până în capitala Lima. De altfel, mulți locuitori ai capitalei au fost treziți din somn de cutremur. „Aici, seismul a fost resimţit foarte mult timp”, a declarat un pacient dintr-un spital privat din Lima.

În Arequipa, mulţi oameni au ieşit pe străzi. „Am simţit o zguduitură destul de puternică. Patul s-a cutremurat, însă nu s-a întâmplat nimic grav”, a scris un locuitor al orașului pe Facebook. Potrivit primarului din Caraveli, Santiago Neyra, casele din chirpici ridicate în acea regiune s-au prăbuşit, mai ales în Lomas.

Magnitudinea seismului a fost revizuită la 7,1, după ce USGS a anunțat inițial că acesta a avut o magnitudine de 7,3. Totodată, institutul american de geofizică a revizuit și adâncimea  – de la 12 kilometri la 36.


Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a avut loc la sud-vest de orașul Puquio. Autoritățile din Peru au afirmat că seismul nu a produs un tsunami.  Iniţial, Pacific Tsunami Warning Centre anunţase că era posibil „să apară valuri periculoase de tip tsunami în regiunile de coastă aflate la o distanţă de 300 de kilometri faţă de epicentrul seismului”.

Nu s-au înregistrat victime, potrivit oficialilor locali. Autoritățile au raportat doar câteva pagube minore, printre care și mai multe drumuri care au fost avariate de mișcarea telurică.


Citește și: EXCLUSIV/Noua soție a lui Gabi Enache a uitat complet de primul ei copil. Fetița nu și-a cunoscut nici acum fratele mai mic


Loading...
Comentarii