MENIU CAUTĂ
14 Mai. 2018 09:49

Toni Greblă, achitat de prima instanță, spune că DNA a urmărit omul, nu fapta

Distribuie

Fostul judecător CCR Toni Greblă, achitat de prima instanță, spune că DNA a urmărit omul nu fapta, și face o serie de dezvăluiri ca răspuns la această primă decizie.

„În această perioadă eu am fost monitorizat de patru entități. Supravegherea aceasta foarte agresivă a fost făcută tocmai pentru a se obține probe împotriva mea, cum că aș fi comis vreo infracțiune.

Ei au urmărit omul, în niciun caz vreo faptă penală. A fost un mod de a pune la punct CCR„, a afirmat duminică, la Antena 3, fostul magistrat Toni Greblă.

Soția sa a povestit că toată acțiunea statului față de soțul său a fost un șoc pentru ea.

Șoc pentru soția judecătorului

„A fost un șoc. Am fost anunțată telefonic. Momentul a fost, într-adevăr, un șoc. Efectiv nu îmi venea să cred ce se întâmplă. Am crezut că nu este altceva decât un scenariu. Momentele de la început au fost un scenariu. Perioada mai grea este cea care a urmat. Începând cu faza cercetării judecătorești, m-am implicat mai mult emoțional și au fost trei ani de zile în care nu am înțeles ce se întâmplă.

Pe parcursul cercetării judecătorești, după ce am luat la cunoștință de rechizitoriu, foarte greu de făcut apărările față de convorbiri telefonice rupte din context. La fiecare propoziție trebuia să faci o apărare”, a spus Mihaela Greblă.

„Teama' din societate

„Se instaurase o teamă în toată societatea. Era teama că oricine poate fi ridicat și dus prin camerele de luat vederi cu o presiune mediatică foarte mare.

Acestei presiuni nu toată lumea a reușit să îi reziste. Teama se instaurase în toate structurile societății.

Simțeam cu toții o presiune foarte mare, inclusiv asupra activității Curții. Din fericire, CCRnu s-a intimidat”, a mai declarat Toni Greblă.

Achitare totală

În acelaşi dosar, au fost achitaţi şi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru trei fapte de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

S-a cerut cu executare

Procurorii DNA au cerut pedepse cu executare pentru fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă, pentru acuzațiile aduse în dosarul „struților'.

Procurorul DNA prezent la ultima ședință de judecată a reamintit judecătorilor acuzațiile aduse fostului magistrat constituțional Toni Greblă și ale oamenilor de afaceri judecați alături de el, probele pe care se sprijină aceste acuzații iar apoi a cerut sancționarea acestora.

Magistratul anticorupție a cerut astfel pedepse cu executare pentru Toni Greblă și interzicerea mai multor drepturi pentru fapta de primire de foloase necuvenite din 2008 și 2012.

De partea cealaltă, Toni Greblă le-a cerut judecătorilor achitarea spunând că nicio probă din dosar nu ar dovedi implicarea sa în faptele de care este acuzat și că interceptările depuse la dosar sunt nelegal obținute pentru că au fost făcute de SRI.

CITEȘTE ȘI… VIDEO/Dan Bittman și povestea nudului furat de la el din casă, recuperat după mulți ani

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop vineri 18 ianuarie 2019. Ziua aduce un moment frumos unei zodii
Loading...
Comentarii