29 Ian. 2016 20:39 , de Oana Tonca

Un student din Iași era să moară din cauza medicilor: avea apendicită și a primit drept tratament… orez

Distribuie

Marian Aniței, un tânăr student în anul I al Universității Al. I. Cuza din Iași a fost operat de urgență de peritonită, după ce medicii i-au recomandat să se trateze cu orez și antidiareice, iar el avea apeindicită. Și toate astea, după ce a așteptat trei ore să vină Salvarea.

 

Marian a avut din cursul dimineții dureri în partea dreaptă, stări de vomă și diaree, iar verișoara lui, Gabriela Arnăutu, studentă la medicină, a bănuit că ar avea apendicită și a sunat la 112. Potrivit Ziarul de Iași, fata a chemat salvarea în jurul orei 10.30, dar i s-a spus că nu este nici o mașină disponibilă. Cei doi au așteptat până în jurul orei 13.00, când studentul a fost preluat de salvare și dus la spital.

”Iniţial, la ora 10.30 dimineaţă am sunat la 112, că nu mai putea să se ridice din pat. Am sunat la ambulanţă, m-a amânat o jumătate de oră, apoi încă o jumătate de oră… Nici până la ora 13 la amiază nu s-a prezentat la noi. La 13.30 m-au sunat să mă întrebe dacă mai este nevoie de maşină, iar atunci noi eram deja la Boli Infecţioase“, a spus Gabriela Arnăutu.

„La Urgenţe, domnul doctor de acolo nici măcar nu a aşezat pacientul pe un scaun. A stat în picioare, faţă în faţă, l-a întrebat dacă a vomitat şi dacă a avut diaree, Marian a răspuns că da, şi domnul doctor ne-a trimis la Infecţioase, că, a zis, «nu e problema noastră». Am insistat să îi spun că are dureri în partea dreaptă, că îl poate palpa să vadă dacă este cumva vorba de o apendicită“, a continuat aceasta.

Cu toate acestea, medicul i-a recomandat să ia antidiareice și să mănânce orez fiert, ca sp trateze episoadele diareice. În urma acestui tratament, lui Marian i s-a spart apendicele inflamat și a făcut peritonită.

În jurul orei 15.30, ambulanţa SMURD l-a preluat pe pacient şi l-a transportat din nou la Urgenţe, la „Sfântul Spiridon“.

„Acolo a stat vai de capul lui până la ora 19, pe un scaun amărât la urgenţe, până când i-au făcut toate investigaţiile. Abia la şapte s-a întâmplat asta: era mort de oboseală, i se învineţiseră degetele, iar abia la ora 22 seara a fost operat, iar medicul ne-a spus că avea peritonită locală. S-a rezolvat, sperăm acum să fie o recuperare OK“, a declarat Gabriela Arnăutu.

SURSA FOTO:  Ziarul de Iași

Comentarii
template not found template not found template not found
template not found template not found template not found
← Inchide