Nu mai spală bine maşina? Trebuie să îi cureţi tartrul!

10 martie 2016 15:11 De: ,

Dacă maşina ta a început să spele mai prost, să nu mai scoată rufe albe, curate şi fără pete, e timpul să o cureţi. Nu e nevoie de produse scumpe pentru a scăpa de tartrul depus pe maşina ta de spălat. Multă lume cunoaşte trucul cu oţet, dar există şi altele, la fel de eficiente.

 

  1. Acid citric. Curăţă şi detartrează maşina de spălat. Iată cum procedezi. De două ori pe an, pune în evacuare 8 linguri de acid citric (sare de lămâie), apoi acţionează maşina la un ciclu de 95 de grade.
  2. Bicarbonat de sodiu, sare şi apă caldă. Curăţă conductele de depozitele de murdărie sau de detergent uscat, vărsând, o dată la trei luni, în evacuarea maşinii o lingură de bicarbonat de sodiu, una de sare fină de bucătărie şi apoi, imediat, un litru de apă clocotită.
  3. Cristale de sodă. Lunar, varsă în evacuare o lingură de cristale de sodă sub formă de fulgi şi apoi, imediat, apă clocotită. Clăteşte după 5 minute.
  4. Apă clocotită. Dacă vrei să nu ai probleme cu tartrul şi dacă speli de obicei la 30 sau 40 de grade, varsă o dată pe lună un litru de apă clocotită în tambur.
  5. Oţet alb. Pune maşina să spele în gol, la o temperatură cuprinsă între 40 şi 60 de grade, vărsând direct în tambur 5 l de oţet alb. Această metodă se poat practica maximum de două ori pe an.

 

Dacă însă apa din zona ta este foarte calcaroasă, foloseşti detergent pudră şi speli mai mult cu apă rece, metodele de detartrare trebuie utilizate mai des.

 

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro