22 Mar. 2018 21:00

#salvatipipera | Mama Lili, bucătăreasa care gătește cu dragoste pentru corporatiști, la cantina de la capătul tramvaiului din Pipera

Distribuie

#salvatipipera | Cantina de la capătul tramvaiului din Pipera este cunoscută printre cei care muncesc aici. De 13 ani, bucătele care i-au convins pe corporatiști să devină clienți fideli sunt făcute de mama Lili. Femeia și locuiește în Pipera de 30 de ani.

Mama Lili iese la tablă în fiecare dimineață. Urcată pe un scaun, scrie meniul zilei la BBQ&Grill Pipera. Sau mai simplu, pentru cunoscători, Casa Vera, cantina de la capătul liniei de tramvai 16, din Pipera.  Sărmăluțe, copane, cârnăciori rumeniți, pilaf și cartofi prăjiți făcuți din cartofi proaspeți – se vede după cum sunt tăiați – pui cu legume, tocănițe, ciorbe felurite. Și la alegere, desert: orez cu lapte și un praf de scorțișoară, clătite cu gem de gutui, plăcintă cu brânză. Toate făcute acolo. La ora 6 dimineața se deschide bucătăria, astfel încât la 12, când băieții care bat în tastaturi sunt flămânzi, toate bucatele să stea aliniate, aburind.

Mama Lili nu iese mai niciodată din cartier. Iese din bloc, ajunge în două minute la serviciu, după-amiaza se întoarce acasă. „Acum două săptămâni a fost ziua unui cumnat de-al meu și am fost pe bulevardul Timișoarei, că acolo locuiește. Și ne-am hotărât cu toții să mergem în Centrul Vechi. Eu mergeam în Centrul Vechi prin 89-90 când voiam să cumpăr ceva că acolo se găsea marfă mai de calitate. Acum n-am mai recunoscut locul. E drept, nici nu mi-a plăcut. E prea agitat pentru mine', spune mama Lili.

Dacă ar fi să schimbe ceva în cartierul ei, ar fi străzile și aleile dintre blocuri și bineînțeles, ar reabilita blocurile. Fiindcă oamenii de aici nu-și permit. Dar se bucură de comunitate: „Suntem ca la țară. Știm cine-i vecinul, la cine a venit cutare, păi la vecina de la 2, la vecinul de la 3, ne cunoaștem'.

Citește și: #salvatipipera | În Pipera, drumul spre succes se scufundă în noroiul românesc. Corporatist: 'Toţi suntem trişti!'/ VIDEO

Comentarii