Guvernul a prelungit până în 2019 decontarea abonamentelor elevilor care fac naveta pentru a ajunge la școală

07 septembrie 2017 18:22 De: ,

Guvernul a prelungit până în 2019 gratuitatea abonamentelor elevilor care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri. Tarifele maximale aplicate în anul școlar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea prețurilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi menținute și în următorii doi ani școlari, respectiv până la 1 septembrie 2019, potrivit deciziei luate joi de Guvern.

Executivul precizează că, potrivit legislației în vigoare, elevii care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală pe distanțe de până la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrală a abonamentelor lor de transport rutier.

Transportatorii au obligativitatea să respecte  tarife maxime la stabilirea prețurilor acestor abonamente stabilite prin  Hotărârea Guvernului nr. 863/2016, însă tarifele au fost valabile până la 1 septembrie 2017. Prin actul normativ adoptat astăzi, aceleași tarife maximale se vor aplica până la 1 septembrie 2019.

Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus-întors fără TVA. Astfel, pentru o distanță de trei kilometri, tariful maxim fără TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanță de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei.

Citește și: Vești bune pentru șoferi. Ce se va întâmpla cu permisele de conducere

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro