Regele Mihai este într-o stare de sănătate fragilă dar echilibrată şi într-o stare de spirit bună

24 august 2017 09:25 De: ,

Regele Mihai este într-o stare de sănătate fragilă dar echilibrată şi într-o stare de spirit bună. Anunțul a fost făcut pe site-ul romaniaregala.ro, după o vizită a alteţei sale Regale Principesa Elena, de câteva zile, în Elveţia, la reședința privață a Regelui.

„Astăzi, Alteţa Sa Regală Principesa Elena încheie o vizită de câteva zile în Elveţia, unde a stat alături de tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai, la reşedinţa privată. Regele este într-o stare de sănătate fragilă, dar echilibrată. Majestatea Sa este într-o stare de spirit bună”, precizează sursa citată.

Regele Mihai se află, în continuare sub o atentă supraveghere a medicilor, transmit reprezentanții Casei Regale.

„Majestatea Sa continuă să stea zilnic sub o atentă supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialităţi, precum şi în prezenţa unor devotaţi membri ai personalului Casei Majestăţii Sale, detaşaţi în Elveţia. La reşedinţa privată continuă să fie zilnic două maici ortodoxe, detaşate prin bunăvoinţa ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române”, mai precizează site-ul.

Regele Mihai a fost operat anul trecut, după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Din cauza stării sale de sănătate, Regele Mihai s-a retras din viața publică, iar atribuțiile au fost preluate de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale. A fost externat în martie 2016 dintr-o clinică din Lausanne, într-o stare generală stabilă, necesitând tratament şi recuperare de lungă durată şi atentă supraveghere.

Potrivit Biroului de presă al Regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală au fost carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică.

Recent, principesa Moștenitoare Margareta a anunțat, la Săvârșin, că starea de sănătate a Majestății Sale, Regele Mihai, este în continuare fragilă, dar stabilă. ”

Majestatea Sa a vrut un an foarte dificil, incredibil de greu și este foarte fragil în momentul de față, dar e stabil. Are o vară liniștită, ceea ce mă bucură”, a afirmat Alteța Sa Margareta.

Citește și: Prinții Harry și William au povestit cum au reacționat când au aflat despre moartea prințesei Diana

Loading...
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro