Contestația a fost admisă de magistrații Judecătoriei Câmpeni care au spus că perioada lungă de timp de la formularea plângerii și până în prezent nu este justificată. Motivarea instanței a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.
Urmărirea s-a petrecut în noaptea de 23 ianuarie 2020, iar fapta a fost comunicată de reprezentații IPJ Alba, într-un comunicat de presă.
Ce s-a întâmplat, potrivit poliției
Potrivit IPJ Alba, la data de 23 ianuarie 2020, în jurul orei 01.30, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Câmpeni, formată din polițist și jandarm, în timp ce acționa pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, folosind semnalele luminoase și acustice.
Șoferul autoturismului nu a respectat semnalul și și-a continuat drumul, motiv pentru s-a trecut la urmărirea lui.
După aproximativ 200 de metri, șoferul urmărit a oprit autoturismul, iar polițistul din patrulă l-a legitimat și, întrucât emana miros de alcool, i-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, moment în care acesta a devenit agresiv și a încercat să scape, alergând spre locuința sa.
Polițistul l-a urmărit, l-a somat și pentru că bărbatul nu s-a supus somației, a efectuat trei focuri de avertisment, în plan vertical, după care a tras un foc de armă înspre membrele inferioare ale acestuia. Bărbatul urmărit, în vârstă de 45 de ani, din Câmpeni, a fost rănit la gamba piciorului stâng.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_0efb2219f27f962292cf93ad518f9295.jpg)
Ulterior, a fost transportat la spital pentru îngrijiri, medicii stabilind că nu i-a fost pusă viața în pericol. Pe numele său, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Ce a spus bărbatul împușcat în plângerea pentru purtare abuzivă
Potrivit motivării instanței, „contestatorul a arătat că s-a adresat cu o plângere penală, împotriva agentului de poliţie din cadrul poliţiei Oraşului Câmpeni pentru infracţiunea de purtare abuzivă.
S-a susţinut prin plângerea formulată, că la data de 23.01.2020, numitul a fost oprit de către un echipaj de poliţie, în care se afla agentul ca urmare a semnalelor acustice şi luminoase pornite.
În urma unui schimb de replici agentul de poliţie, a înţeles să facă uz de armă fără o justificare legală, rănind persoana vătămată la nivelul membrului inferior stâng”, se arată în motivarea instanței.
Ce cercetări s-au făcut în dosar și cum a stagnat
Tot în motivarea instanței este detalitat parcursul anchetei care între timp a stagnat:
„-în data de 20.03.2020 a fost întocmit un proces verbal cu privire la verificare imaginilor, urmărind verificarea posibilităţii surprinderii incidentului produs, de către camerele de supraveghere.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_7e2e5da7da9a408f9e603966807fd424.jpg)
-în data de 25.05.2020 s-a încuviinţat efectuarea unei expertize medico-legale în scopul stabilirii numărului exact de zile de îngrijire medicală necesare pentru vindecare, expertiză utilă soluţionării cauzei.
-în data de 25.05.2020, în cadrul dosarului s-a dispus, prin ordonanţă, reunirea cauzei din dosarul penal la cauza din dosarul penal. Citește continuarea pe alba24.ro
ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL ALBA24.RO
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_afb6f3da1dd6e80c97e3359e1223f83d.jpg)

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.