Primăria Blaj a lansat miercuri, 1 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. 

Obiectivul investiției este realizarea și punerea în funcțiune a unei instalații noi de producere a energiei electrice din surse solare (centrală bazată pe panouri fotovoltaice). Noua centrală fotovoltaică va asigura circa 80% din necesarul de energie electrică al municipiului Blaj, respectiv iluminat public, școli și clădiri publice.

Terenul pe care urmează să fie realizată noua centrală electrică fotovoltaică se află la ieșirea din municipiu spre Mediaș, pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 42A. Terenul are o suprafață totală de 34.500 mp, din care suprafața utilă pentru sistemul fotovoltaic va fi de 14.500 mp.

Centrala fotovoltaică va avea o putere electrică instalată de 995,8 kWp în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice și de 880 KW în curent alternativ, la nivelul invertoarelor.

Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”
Recomandări
Una dintre cele mai bătăioase ziariste din România a răbufnit: „Hoțiile din trecut s-au prescris. Cele din viitor sunt acum legalizate prin noua OUG 13”

Centrala va fi formată dintr-un număr de 1.532 de panouri fotovoltaice. Cu acest număr de panouri, se va acoperi suprafața terenului disponibil aparținând Primăriei Blaj. Întreaga energie electrică regenerabilă produsă va fi utilizată exclusiv pentru consum propriu. Citește continuarea pe Alba24.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE ALBA24.RO

După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
GSP.RO
După un divorț dureros, a părăsit România împreună cu cei doi copii. Au trecut 7 ani de atunci, s-a recăsătorit, acum se bucură de o viaţă de lux
Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (3)

Geniu   •   04.02.2023, 15:14

Respect !

dabaca2020   •   03.02.2023, 18:26

Bine ,bine dar cu suprafata de 3,4 ha , si alte ha din Romania ,ocupate practic blocate de panouri fofovoltaice ,ce se va intampla ?? Apoi alte ha , vandute la straini ? Sa nu mai amintim aici si despre suparafetele imense care se betoneaza fara limite ptr investitiile strainilor ,apoi suparfetele pentru autostrazi ,etc,etc, Pentru agricultura noastra se mai gandeste cineva ? Poate ar fi bine sa ,se dea o OU ptr aceste panouri sa fie montate numai pe acoperisul cladirilor ,In acest fel vor proteja acoperisul si de temperaturile extreme vara cat si iarna ,si astfel vom salva ,terenul agricol ptr produsele agricole !!!

Dana24   •   03.02.2023, 15:49

Un oraș frumos. Bravo lor. Felicitări pentru achiziționarea acestor panouri și folosire în scop public.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.