Riscul la cutremur trebuie luat în serios, spune primarul Emil Boc. El a anunțat deja că va fi o prioritate constituirea unor grupuri de lucru pentru răspuns la dezastre.

La Cluj-Napoca există clădiri incluse în clasele de risc seismic 2 și 3, însă lista acestora este una veche și va trebui reactualizată. Până acum, a spus Boc, cutremurul nu era unul din factorii de risc major la Cluj.

„Trebuie să luăm în serios riscul de cutremur. A avut loc un incendiu la un spital din Cluj, dar prin profesionalism, totul a decurs ca la carte. Din cei 29 de pacienți, 12 au fost transportați la UPU, iar 17 au fost evaluați la fața locului. Și nu am avut victime. Vedeți ce înseamnă să fii pregătit, să ai un plan de intervenție?”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua de Cluj.

Primarul spune că dezastre se vor mai întâmpla. Acesta este motivul pentru care va accelera înființarea grupurilor de lucru pentru anticipare și pregătirea de măsuri în caz de dezastre de toate tipurile, inclusiv pentru pandemii, din care vor face parte specialiști.

Aceste grupuri vor pune la punct scenarii începând de la lucruri probabile, cum sunt incendiile, care se întâmplă mai des, până la situația în care orașul este lovit de un cutremur.

EXCLUSIV. Voluntar ucrainean vorbește pentru publicul Libertatea din mijlocul inundațiilor: „Rușii au bombardat centrul de evacuare, abia plecasem de acolo”
Recomandări
EXCLUSIV. Voluntar ucrainean vorbește pentru publicul Libertatea din mijlocul inundațiilor: „Rușii au bombardat centrul de evacuare, abia plecasem de acolo”

„Vom lucra începând de la clădiri, iar proprietarii care sunt în situația în care au imobile care prezintă risc vor fi somați să facă lucrări de reparații, iar dacă nu, vor fi amendați”, a spus Emil Boc, care a mai adăugat că vor trebui verificate și toate procedurile în ceea ce privește construcțiile noi.

Care sunt clădirile cu risc seismic din Cluj, citește pe Cluj24.

Comentarii (2)

Hola0011   •   20.02.2023, 04:09

Pai tovarase Boc, ce vina are proprietarul ca statul roman care a fost proprietarul acelui apartament sau imobil (probabil nationalizat) vreme de zeci de ani, cat ati fost la defilari, nu au facut nici o reparatie de intretinere ale acelor imobile? Intreb si eu. De ce, mai nou, cetateanul este scos vinovat si "aspru amendat" pentru toate impotentele statului?

Utopie   •   19.02.2023, 13:32

Inteleg ca singurul rol al primariei este sa dea amenzi, corect? Exista bani europeni prin PNNR pentru reabilitare, dar pe Boc il doare la basca de asta si arunca tot in carca oamenilor.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.