De Andrei Crăițoiu,

La festivalul din Polonia, „5 Minute” va concura pentru Warsaw Grand Prix, în valoare 23.000 de euro, premiul pentru cea mai bună regie și premiul special al juriului. Pe lângă Mihai Călin și Diana Cavallioti, din distribuție mai fac parte Emanuel Pârvu, Ana Radu,  Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian și Aida Economu.

„Povestea filmului s-a născut din intenția de a aprofunda concepte precum «adevărul», «obiectivitatea» și «căutarea». Suspansul trăit de spectator coincide cu suspansul personajelor, care nu își pot prevesti finalul călătoriilor în care pornesc. După ce fiica lui fuge de acasă pentru că nu poate trece pragul intoleranței tatălui ei, el nu știe dacă aparenta destrămare a familiei este permanentă sau dacă mai poate face ceva pentru a restabili echilibrul inițial. La fel, deși o jurnalistă demarează o investigație al cărei succes pare garantat, ajunge în punctul în care nu mai înțelege rostul eforturilor ei”, explică Dan Chișu.

Inspirat de o poveste reală

Secvență din film. Foto: Doria Drăgușin

Conform departamentului de comunicare al filmului, lungmetrajul de ficțiune al lui Chișu este inspirat din fapte reale. „Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și protestează față de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenți în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit și a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe”, spun oficialii producției.Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă