Mergi direct la conținut »
Superstarul israelian Asaf Avidan: "Îmi doresc să văd locurile în care s-au născut bunicii mei din România”
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Superstarul israelian Asaf Avidan: „Îmi doresc să văd locurile în care s-au născut bunicii mei din România”

Celebrul muzician israelian Asaf Avidan a susținut un concert în cadrul Balkanik Festival, care a avut loc la Gara Regala Băneasa, în perioada 7-9 septembrie. La finalul show-ului care a durat mai mult decât era preconizat inițial, artistul a făcut câteva mărturisiri.

De Florin Ghioca,

Asaf Avidan are origini românești, bunicii săi fiind născuți în România. Tocmai de aceea, artistul declară că are o legătură aparte cu țara noastră. „Prima dată când am venit aici am avut emoții foarte mari. Acum m-am mai obișnuit. Îmi pare rău că nu am reușit încă să vizitez locurile în care s-au născut bunicii mei, dar îmi doresc mult să vin la un moment dat și să petrec mai mult timp aici”, a precizat Asaf Avidan imediat după spectacol.

Vizibil încântat de felul în care a fost primit de fiecare dată în România, el a mărturisit că în 2019 va face o pauză de un an, iar despre recitalul de la București a spus că a fost unul deosebit. „Am decis că anul următor voi face o pauză. Îmi iau un an sabatic, în care să stau acasă și să încerc să mă regăsesc. Nici nu știți ce mult înseamnă acest moment! Este un moment incredibil, pentru că am venit direct de acasă, din vacanță, special pentru acest concert și am să mă întorc acasă”, a spus Asaf Avidan pe scenă.

Asaf Avidan și-a încântat publicul la Balkanik Festival FOTO: Florin Ghioca

Asaf Avidan și-a încântat publicul la Balkanik Festival    FOTO: Florin Ghioca

Artistul a făcut, într-adevăr, o excepție și a început oficial turneul său european „The Study of Falling” cu o lună mai devreme decât era stabilit inițial, punând Bucureștiul primul pe itinerariul său. Și nu a greșit cu nimic, dimpotrivă, pentru că publicul de la Balkanik l-a impresionat atât de mult, încât după o întâlnire cu fanii în spatele scenei, imediat după spectacol, a mai avut un moment de socializare! Peste 20 de norocoși din public au avut ocazia să îl viziteze la cabină, acolo unde Asaf a stat de vorbă cu ei timpde aproape o oră, întrebându-i și lăsându-se întrebat, discutând despre noua sa casă din Italia sau despre legăturile sale cu România, prin bunicii săi. A glumit, s-a fotografiat cu fanii încântați, a dat autografe și a făcut selfie-uri, mulțumindu-le tuturor pentru felul în care au reacționat la cântecele sale.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Asaf Avidan s-a aflat pentru a treia oară în România și pentru prima dată la Balkanik Festival. Acesta a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat internațional de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv.

Special pentru a participa la festival au venit persoane din Australia, Statele Unite, Asia și din întreaga Europă, iar de la an la an, numărul străinilor care călătoresc la București pentru a participa la Balkanik Festival este tot mai mare. Ediția a opta i-a adus la București, printre alții, pe Yasmin Levy, Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Kroke sau Light in Babylon.


Teo Trandafir crede că banii aduc fericirea. „Orice salvează vieți aduce fericirea. Și medicii aduc fericirea”

Close
Închide
  Close