De Florian Gheorghe,

Din spectator – venise să-l asculte pe Nicolae Botgros cu a lui orchestră Lăutarii -, venerabila artistă, care va împlini anul acesta 82 de ani, a ajuns pe scenă la invitația artistului său preferat, dar și la rugămințile mulțimii strânse în sala de ceremonie a unei biserici ortodoxe din Los Angeles, oraș american unde Maria Ciobanu a ales să-și trăiască bătrânețea.

Marea doamnă a muzicii populare românești a cântat încadrată de copiii ei, tot artiști – Camelia Filip, fiica stabilită de ani buni peste Ocean, și Ionuț Dolănescu, aflat pe tărâm american în turneu cu maestrul Nicolae Botgros -, trei melodii, apoi a simțit nevoia să-și scuze prestația, deși fusese impecabilă.

FOTO Doinița și Ionuț Dolănescu, Maria Ciobanu și Camelia Filip

 Discursul răvășitor al marii cântărețe, pe scenă, în Los Angeles

„Dacă vreți să o cunoașteți pe Maria Ciobanu, vă rog să puneți CD-urile pe care le aveți. Azi, Maria Ciobanu nu mai cântă cum cânta. Ăsta e cursul vieții, dar vă mulțumesc din suflet pentru admirația voastră”, le-a frânt interpreta inimile celor prezenți.

 

Maria Ciobanu (Los Angeles) vizitată de orchestra Lăutarii a lui Nicolae Botgros

În urmă cu trei ani, după șase decenii de carieră, Maria Ciobanu a susținut ultimul său turneu în România, opt concerte în care și-a luat rămas bun de la scenă și de la public. Cum popularitatea sa a atras mai multe solicitări, abia în 2017 a reușit să-și găsească liniștea.

Maria Ciobanu a suferit un accident vascular cerebral și are complicații respiratorii. Acum, cea mai mare bucurie a sa este să se ocupe de nepoți.


Citește și:

Actorul Justinian Radu s-a făcut proprietar de bar. Când nu e pe scenă, vinde bere în nordul Capitalei