În Top 5 au intrat, cum era de așteptat, Andra, Loredana și Delia, dar nu ele sunt surpriza. Trupa Voltaj ocupă primul lor, deși nu a avut parte de atât de multă publicitate ca ele, iar Smiley, unul dintre cei mi îndrăgiți și mai profitabili artiști, a ajuns la egalitate cu Fuego. Să nu uităm însă că mulți dintre cântăreți câștigă substanțial și din emisiunile TV pe care le prezintă sau jurizează, dar și din afacerile pe care le derulează, așadar, banii făcuți din muzică reprezintă doar o parte a veniturilor lor.

LOCUL 1: Voltaj = 400.000 de euro

Fără să iasă în față ca vedetele muzicii clasate imediat după ei în top și fără să arunce pe piață melodii care să rupă topurile, băieții de la Voltaj au reușit totuși performanța de a ieși primii în topul câștigurilor din muzică pe anul trecut. Probabil perseverența și seriozitatea sunt calitățile care le-au asigurat succesul, în vreme ce alții au mizat pe creativitate, pe nou și pe mai multă publicitate.

Voltaj

Băieții de la Voltaj sunt marii câștigători ai anului trecut, la capitolul încasări din concertele susținute

Călin Goia, Oliver Sterian, Vali Ionescu, Gabi Constantin și Adi Cristescu sunt cei cinci membri ai trupei între care se împart câștigurile de 400.000 de euro obținute în 2017.

Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă
Recomandări
Greva din Educație: Imaginea care a devenit simbol. De ce profesorii consideră că săptămâna care vine e decisivă

LOCUL 2: Delia, Andra, Lidia Buble și Direcția 5 = 300.000 de euro fiecare

La un an după ce și-a mărit astronomic tariful – în 2016 a sărit de la 2.500 la 9.900 de euro per concert, ba chiar și-a adăugat pe lista de servicii prestate un show special de două ore, la un preț de 90.000 de euro! -, Delia a strâns, în 12 luni de muncă, numai din muzică, 300.000 de euro. Veniturile ei pe anul trecut sunt însă mult mai mari de atât. Statutul de vedetă i-a adus reclame (cea mai cunoscută fiind la o marcă de bere), iar contractul cu Antena 1 a continuat și în 2017, cântăreața câștigând o sumă consistentă, cu 5 zerouri, în euro, ca remunerație pentru cele două emisiuni în cadrul cărora este jurat: show-ul de talente “X Factor” și emisiunea-concurs “iUmor”.

O altă cântăreață pentru care cei 300.000 de euro câștigați în 2017 reprezintă doar o parte din totalul veniturilor anuale este Andra. Îndrăgita vedetă, care și-a crescut la rându-i tariful în 2016, ajungând la 7.000 de euro pe concert, face o avere din contractele de imagine și este una dintre cele mai bine plătite vedete PRO TV! Andra este jurat-antrenor la “Vocea României junior”, ajunsă la a doua ediție (va fi difuzată anul acesta, dar încă nu are data stabilită) și jurat la show-ul “Românii au talent”, care urmează să intre în curând pe post, cu cel de-al optulea sezon.

REPORTAJ DIN MOLDOVA. De ce-l susține lumea din Orhei pe Ilan Șor? „Viața era mai urâtă înainte de Șor. Ăsta-i adevărul”
Recomandări
REPORTAJ DIN MOLDOVA. De ce-l susține lumea din Orhei pe Ilan Șor? „Viața era mai urâtă înainte de Șor. Ăsta-i adevărul”

3 sud estIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Lidia Buble stă, în mod surprinzător, pe acceași treaptă cu Delia și Andra, deși mulți ar fi putut jura că notorietatea celor două o depășește pe cea a iubitei lui Răzvan Simion și, prin urmare, la fel e și la capitolul câștiguri. Lidia a strâns și ea, ca o furnicuță, 300.000 de euro în 2017, din muzică, la care se adaugă onorariul primit pentru participarea, din postura de concurentă, la una dintre cele mai de succes emisiuni de la Antena 1, “Te cunosc de undeva!”.

Spunea, la un moment dat, Octavia Geamănu că Marian Ionescu a mai rărit cântările cu trupa, de când a devenit tătic. Cu toate acestea, Direcția 5 a reușit să adune anul trecut 300.000 de euro! Acești banii se împart, nu știm dacă frățește, între liderul trupei și colegii lui – Cristi Enache, Marius Keseri, Nicu Damalan și Carmin Ionescu, fiul lui Marian.

Cântăreții care au câștigat cei mai mulți bani în 2017

LOCUL 3: Carlas Dreams, Loredana, Holograf, Ștefan Bănică jr = 250.000 de euro fiecare

INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Mărturie din Herson, după distrugerea barajului. „40 de oameni au urcat pe acoperiș, iar în jur pluteau cadavre. Rudele din Odesa spun că marea le-a adus canapele de la noi”

Carlas Dreams a mai scăzut în popularitate, lucru vizibil la nivelul încasărilor. Cu un tarif umflat în 2016, de la modesta sumă de 1.500 de euro per concert la 9.500 de euro, moldovenii mascați au câștigat în 2017 de pe urma concertelor doar 250.000 de euro, plasându-se în eșalonul 3 al celor mai bine plătiți cântăreți. Suma e completată însă de veniturile din TV, liderul trupei fiind jurat la show-ul de talente “X Factor”, de la Antena 1.

Loredana, diva muzicii românești, artizana unor show-uri unice, pline de culoare, e tot în eșalonul 3, când vine vorba de câștiguri. E drept însă că nu trăiește doar din asta! Loredana are venituri consistente din reclame, dar și ca jurat-antrenor la unul dintre show-urile de succes de la PRO TV, ajuns anul trecut la cel de-al șaptelea sezon, “Vocea României”.

Holograf a adunat anul trecut tot 250.000 de euro, adică 50.000 de căciulă, dacă e să facem o împărțeală frățească între cei dinci membri ai îndrăgitei trupe, Dan Bittman, Edi Petroșel, Tino Furtună, Romeo Dediu și Iulian Vrabete.

Exact ca în cazul Loredanei, nici ei nu trăiesc doar din muzică. Fiecare are o afacere proprie sau mai multe, iar Dan Bittman, liderul trupei, a ciupit anul trecut câteva zeci de mii de euro și din televiziune, după ce a prezentat, la Antena 1, primul sezon al emisiunii “Aici eu sunt vedeta!”.

3 sud estIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Ștefan Bănică jr e într-o companie selectă, cea a sfertului de milion de euro. Pe care a avut grijă s-o completeze cu veniturile deloc de neglijat pe care le încasează ca jurat la “X Factor”. De reclame nu se pune problema, cântărețul nu e căutat de firme pentru contracte de imagine, din două motive: are pretenții exagerate și e foarte dificil.

LOCUL 4: Smiley, la egalitate cu Fuego = 200.000 de euro fiecare

Fuego

Fuego face mai mulți bani decât crede lumea…

Încet, dar sigur și trecând cu grație peste toate miștourile care se fac pe seama lui, Fuego a reușit să intre în top 5 al celor mai mari câștiguri din mzică pe 2017. Paul Surugiu – pe numele său real – a strâns în cont 200.000 de euro cu melodii ca “Nicăieri nu-i ca acasă”, “Pe noapte, în ger nebun” sau… poate puțin spus celebra “Împodobește, mamă, bradul”.

În mod suprinzător, Smiley e la egalitate cu Fuego! Cel mai îndrăgit cântăreț și încă cel mai râvnit burlac – deși, la cum evoluează relația cu Gina Pistol, parcă vedem că se așază la casa lui! -, Smiley a adunat doar 200.000 de euro din concerte, asta în condițiile în care ia între 10.000 și 12.000 de euro pentru unul (și-a crescut tariful în 2016, de la 5.500 de euro).

Smiley

Smiley a căzut un pic în top, dar tot bogat rămâne! El câștigă foarte mult și din televiziune

Câștigurile din muzică sunt aproape sigur surclasate de cele din televiziune. Smiley e în echipa celor mai tari show-uri de la PRO TV, “Românii au talent” (pe care-l prezintă alături de Pavel Bartoș) și “Vocea României” (unde e jurat antrenor). În decembrie anul trecut, a și bifat un succes răsunător la “Vocea României”, după ce eleva lui a câștigat finala celui de-al șaptelea sezon.

În plus, artistul face bani buni ca prezentator de evenimente (onorariul lui este de 3.000-3.500 de euro), plus că are o casă de producție care e pe plus.

LOCUL 5: 3 Sud Est, Lora, Dorian Popa, Ștefan Hrușcă, Elena Gheorghe Band = 150.000 de euro fiecare

Înființată în 1997, la Constanța, destrămată în 2008 și reunită în 2014, trupa 3 Sud Est a reușit performanța de a reintra în topuri. Veteranii Laurențiu După, Viorel Sipoș și Mihai Budeanu au de împărțit din veniturile de anul trecut 150.000 de euro, iar în 2018 estimează câștiguri mai mari, de vreme ce s-au apucat de investiții – anunță, pe pagina lor de Facebook, că vor cânta live, cu band!

Lora – care este un fan înrăit al astrologului Libertatea, Urania, și al emisiunii Uranissima – a povestit că a fost săracă în adolescență și a rămas cu sechele, dar acum nu mai trebuie să-și facă griji pentru ziua de mâine. În 2017 a înregistrat câștiguri de 150.000 de euro și, cum managerul ei, Ionuț Ghenu, îi este și logodnic, se poate spune că toți banii rămân în familie.

3 sud estIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Dorian Popa e supriza topului. Cântărețul cu mușchi care s-a lansat cu La La Band și ca actor de telenovele a încasat anul trecut tot 150.000 de euro. La suma aceasta și-a adăugat pe ultima sută de metri onorariul încasat la sfârșitul anului lui 2017 pentru participarea la “Asia Express”, ce va fi difuzată în scurt timp la Antena 1. El a făcut echipă în emisiune cu mama lui.

Despre Ștefan Hrușcă se spune că îngrașă porcul în Ajun, fiindcă vine fuguța din Canada, unde locuiește, în România la fiecare sfârșit de an și începe un maraton concertistic de colinde. Chiar și așa, îi iese pasiența. În scurtul timp petrecut pe scenă în 2017, Hrușcă a încasat 150.000 de euro.

Elena Gheorghe Band e ultima în top, tot în eșalonul 5, cu 150.000 de euro câștigați într-un an. Nu se bucură însă de toți, fiindcă trebuie să împartă cu band-ul pe care și l-a băgat în titulatură, adică muzicienii alături de care urcă pe scenă la fiecare show…


Elena Udrea este însărcinată? Fosta deputată ar fi rămas gravidă în urma unui proces de fertilizare

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Regele Charles, ULUIT de ce i-a spus un român în timpul plimbării! Nu s-a putut abţine, s-a schimbat la faţă
Playtech.ro
Regele Charles, ULUIT de ce i-a spus un român în timpul plimbării! Nu s-a putut abţine, s-a schimbat la faţă
Ce s-a văzut pe chipul soțului Danei Roba, când a ajuns în fața judecătorilor. Ce a plănuit după ce a lovit-o cu ciocanul în cap
Viva.ro
Ce s-a văzut pe chipul soțului Danei Roba, când a ajuns în fața judecătorilor. Ce a plănuit după ce a lovit-o cu ciocanul în cap
Povestea de viață a doctoriției Maria Dede: de la mers cu vacile la păscut, la meseria de medic
PUBLICITATE
Povestea de viață a doctoriției Maria Dede: de la mers cu vacile la păscut, la meseria de medic
Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise în Berceni. Care ar fi, de fapt, cauza morții
FANATIK.RO
Ce au descoperit legiștii la autopsia fetiței ucise în Berceni. Care ar fi, de fapt, cauza morții
Bărbat din Botoşani, condamnat la închisoare pe viaţă după ce și-a ucis fosta soţie și le-a înjunghiat pe sora şi mama ei
Știrileprotv.ro
Bărbat din Botoşani, condamnat la închisoare pe viaţă după ce și-a ucis fosta soţie și le-a înjunghiat pe sora şi mama ei
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc sute de kilograme, iar unul se vinde cu 50 de lei
Observatornews.ro
Lovitura dată de doi soţi din Suceava, după ce au adus recolta din Olanda. Produc sute de kilograme, iar unul se vinde cu 50 de lei
BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV
Orangesport.ro
BREAKING NEWS | Gigi Mulţescu "are început de Alzheimer"! Drama din spatele absenţei din fotbal a ex-antrenorului de la Dinamo. Ce doresc să facă acum cunoscuţii săi | EXCLUSIV
'Am fost agresată, înșelată, umilită'. Magda Vasiliu a făcut dezvăluiri tulburătoare, după ce Dana Roba a ajuns în stare critică la spital
Unica.ro
'Am fost agresată, înșelată, umilită'. Magda Vasiliu a făcut dezvăluiri tulburătoare, după ce Dana Roba a ajuns în stare critică la spital
Horoscop 10 iunie 2023. Scorpionii trebuie să fie onești cu ei înșiși și să recunoască ce nu le-a ieșit din tot ce au vrut să facă în ultima perioadă
HOROSCOP
Horoscop 10 iunie 2023. Scorpionii trebuie să fie onești cu ei înșiși și să recunoască ce nu le-a ieșit din tot ce au vrut să facă în ultima perioadă