Mergi direct la conținut »
VIDEO | Columbienii se roagă la „icoana” Maiei Morgenstern! Portretul actriței se află într-o importantă catedrală din Bogota
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO | Columbienii se roagă la „icoana” Maiei Morgenstern! Portretul actriței se află într-o importantă catedrală din Bogota

VIDEO | Columbienii se roagă la „icoana” Maiei Morgenstern! Portretul actriței se află într-o importantă catedrală din Bogota

Maia Morgenstern a rămas în cinematografia mondială drept interpreta unui rol onorant, dar extrem de solicitant și de greu, acela al Fecioarei Maria, în filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004.

De Florin Ghioca,

Portretizarea Mariei făcute de Maia în filmul regizat de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viața lui Iisus a fost mult aclamată și prezentată în publicațiile din toată lumea, la acea vreme.

Iar într-o țară sud-americană, impactul interpretării actriței române a fost atât de mare, încât chipul său a devenit un simbol al celei care i-a dat viață lui Iisus!

Prezent în studioul Libertatea Live, unde a vorbit despre FITS (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), cel mai mare festival de teatru din România și unul dintre cele mai mari din lume, actorul Constantin Chiriac a povestit despre experiența incredibilă pe care a avut-o în Columbia, la Bogota, unde a vizitat celebra Catedrală Monserrate, unul dintre principalele puncte de atracție ale locului.

Constantin Chiriac, directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

„Am avut, la un moment dat, o revelație, fiind la Bogota, unde am triumfat cu câteva spectacole. Am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Mogenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac pentru Libertatea.

Catedrala Monserrate din Bogota, Columbia, locul unde tronează, pe pereți, portretele actriței noastre

Chiar dacă nu a făcut fotografii în biserica respectivă – pur și simplu, nu s-a gândit, sub șocul descoperirii, să imortalizeze neobișnuitele icoane -, directorul Teatrului din Sibiu ne-a mărturisit că acel moment a fost unul tulburător pentru el.

Celebra actriță va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebrităților, cu ocazia FITS, care se desfășoară în perioada 14-23 iunie. „E bine că facem acest lucru. Maia Morgenstern este una dintre marile actrițe ale lumii, nu numai ale României”, a mai adăugat Constantin Chiriac.

Video: Florin Ghioca; Fotografii: Hepta, Northfoto


Citește și: 

Au inventat kilometrul de 800 de metri la asfaltări, ca să poată să dea șpagă pentru PSD și pentru familia Cosma! Ce declarații își retrag infractorii condamnați pentru corupție și martorii în fața secției de procurori conduse de Adina Florea

„Gaura neagră” de la Aeroportul Otopeni: „Într-un an de zile „s-au evaporat” 170 de cărucioare de bagaje!

Close
Închide
  Close