MENIU CAUTĂ
26 Dec. 2017 12:00

EXCLUSIV/ Ianna Novac petrece de două ori Crăciunul: “Va fi casa plină de oaspeți, așa cum se cuvine”

Distribuie

Cântăreața Ianna Novac respectă ca la carte obiceiurile din familie. Prin urmare, pe 25 decembrie a celebrat alături de soțul ei Nașterea Domnului, iar pentru că este ortodoxă de rit vechi, pe 7 ianuarie va sărbători din nou Crăciunul.

Ianna Novac are parte de o lună plină de concerte, însă nu se plânge. Are acasă ajutor de nădejde, pe mama sa, care a bucătărit tocmai ca masa de Crăciun să fie una îmbelșugată. Practic, este Crăciunul tradițional pentru partenerul ei de viață, tenorul Octavian Dobrotă.

”De Crăciun sunt pe scenă, și nu numai de Crăciun, practic în fiecare zi din luna decembrie sunt pe scenă și sunt tare fericită. Este o lună absolut minunată, plină de evenimente, de concerte, de colinde. Într-adevăr, este o lună obositoare, dar în același timp îți aduce atâta satisfacție în suflet. Mămica mea se ocupă de pregătirea bucatelor tradiționale, sigur, facem meniul împreună. Nu va lipsi piftia tradițională, șuba – salata noastră tradițională din familie, care vine de la mine de acasă. Eu, fiind din Republica Moldova, oarecum împrumut din bucătăria rusească tot ceea ce este specific sărbătorilor de Crăciun, dar cu siguranță și alte feluri de mâncare”, ne-a povestit artista.

Serbează în ianuarie Crăciunul, la Chișinău

Dacă pe 25 decembrie s-a bucurat în București de Nașterea Domnului, sărbătoarea pe rit vechi din ianuarie o prinde de cele mai multe ori acasă.

”Noi facem de două ori Crăciunul, o dată în România și o dată pe rit vechi, acasă, la Chișinău, pe 7 ianuarie. Și vom fi cu finii noștri, va fi casa plină de oaspeți, așa cum se cuvine, după ce ne vom întoarce de la spectacol. Sunt aceleași obiceiuri: piftie, tobă, cârnați, cozonac, aceleași mâncăruri sunt, doar că e data diferită, din păcate. Câteodată suntem liberi, câteodată nu, că și aici se sărbătorește Crăciunul, pe Valea Prahovei și de foarte multe ori sunt solicitată chiar și de Crăciunul meu, dar nu contează, mă bucur”, a declarat, pentru Libertatea, Ianna Novac.

Vedeta își dorește în noul an să fie sănătoasă, să aibă spectacole, piese de top și colaborări frumoase. Pe plan personal are tot ce îi trebuie, declarându-se fericită și împlinită alături de soțul ei și de fiica lor, în vârstă de 4 ani.


Citește și:

VIDEO/ Adela Popescu i-a pus cadouri sub brad piticului său, dar nu i l-a adus pe Moș Crăciun. ”Îl va vedea la trei ani”

Citește mai multe despre Ianna Novac pe Libertatea.

Comentarii