MENIU CAUTĂ
10 Apr. 2018 11:47 , de Viorel Tudorache

EXCLUSIV Explicația crainicului prins la mijloc în scandalul de xenofobie declanșat la meciul Juventus – Sepsi Sfântu Gheorghe. Poliția a intrat pe fir

Distribuie

Explicația crainicului prins la mijloc în scandalul de xenofobie declanșat la meciul la Juventus București - Sepsi Sfântu Gheorghe, 0-2, disputat luni, pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, în etapa 4-a din play-out-ul Ligii 1 la fotbal.

Mihai Gheorghe a dezvăluit pentru Libertatea cum a ajuns să răsune la stația de amplificare a arenei ilfovene parodia melodiei ”Doamne, ocrotește-i pe români”, ale cărei versuri incită la violență și sunt pline de vulgarități la adresa maghiarilor.

”Înaintea meciului, președintele clubului Juventus București, Paul Terteleac, mi-a înmânat un stick cu melodii patriotrice. Mi-a spus că este muzica preferată a patronului clubului, Ilie Ciuclea, care a fost prezent la meci. Regret foarte mult incidentul, dar partea mea de vină este de 20 la sută. Spun asta pentru că nu eram lângă stație când a început acea melodie. Mă aflam în loja alăturată, împărțeam foile de joc. Când am auzit versurile obscene am fugit repede și am oprit-o. Cred că totul a durat 10-15 de secunde”, a explicat crainicul, care a făcut și o postare pe facebook despre acest incident dezgustător.

”Nu cred că a fost premeditare”

Mihai Gheorghe a mai spus: ”Nu vreau să pătez imaginea celor de la Juventus București, cred că n-a fost ceva premeditat. Același stick cu melodii l-am pus și înaintea meciului cu ACS Poli Timișoara, numai că atunci am dat drumul mai târziu la stația de amplificare și nu s-a ajuns la melodia incriminată, care era a 20-a în playlist. Melodia era denumită ”Doamne, ocrotește-i pe români”, fără să fie menționat faptul că este o parodie. Nu era multă lume în tribune când a început cântecul respectiv. Galeria celor de la Sepsi nu intrase pe stadion. Erau doar câțiva oficiali în lojă. Aceștia s-au sesizat”.

Observatorul știe că era stick-ul lui Juventus

Crainciul a precizat că incidentul a intrat imediat în atenția Poliției. ”Generalul Mirică mi-a luat o declarație în calitate de martor. Oficialii de la Juventus interogați și-a asumat vina. M-a dezamăgit însă că domnul Paul Terteleac a declarat în presă că am încurcat eu stickul. Observatorul jocului mi-a spus nu e vina mea. Știa că e stickul celor de la Juventus. Este un gest regretabil, un gest urât”. Observator de joc a fost Constantin Stătescu din București, care este șeful Departamentului Juridic din cadrul LPF.

Mihai Gheorghe nu mai vrea să mai aibă parte de astfel de incidente: ”Dacă vor să mai continuăm colaborarea, cei de la Juventus trebuie să accepte să pun la stația de amplificare doar muzica mea”.

Asigurarea craincului de către FC Voluntari la meciurile pe care le dispută Juventus București pe stadionul ”Anghel Iordănescu” face parte din protocolul încheiat între cele două grupări.

LIVETEXT Liga 1 la fotbal, etapa 4, play-out. Juventus București – Sepsi 0-2. Scene xenofobe la Voluntari. Reacții.

FRF condamnă manifestările de xenofobie la meciul Juventus București – Sepsi Sfântu Gheorghe.


Citește și: Marţea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce nu are voie nimeni să facă azi

Citește mai multe despre Juventus Bucureşti, Liga I, Sepsi, voluntari și xenofobie pe Libertatea.

Comentarii