MENIU CAUTĂ

Imagini incredibile cu Alex din echipa Războinicilor de la Exatlon. Cum arăta acesta pe vremea când participa la concursuri de dans | FOTO

Distribuie

Alex, unul dintre cei patru războinici rămași în concursul Exatlon România, are un trecut impresionant ca dansator.

Este unul dintre cei mai determinați și raționali concurenți de la „Exatlon”, iar în cele mai bine de 100 de zile de competiție dură, a devenit un adversar de temut pentru Faimoși, fiind unul dintre favoriții la câștigarea marelui premiu.

La cei 25 de ani ai săi, este obișnuit să câștige, dar și să piardă, practicând dans sportiv de la vârstă de nouă ani. Alex de la Exatlon România, concurs prezentat de Cosmin Cernat, a câștigat zeci de medalii la concursurile de dans sportiv la care a participat. Obișnuit cu stresul competițiilor, încă de la o vârstă fragedă, sportivul face acum față cu brio celei mai dure întreceri din istoria reality-show-urilor televizate din România. Fiul cel mare al unei familii cu trei băieți, Alex a fost model și sprijin pentru frații mai mici, acum aceștia având vârste de 23 (Dragoș) și 21 de ani (Gabi).

Părinții i-au dat pe toți trei la dans sportiv și tot pentru ei au deschis o școală de profil, în Buzău. În cantonamente, Alex avea grijă de frații mai mici. La teme, tot el îi ajuta. Pentru părinții lui Alex, copiii sunt cele mai prețioase investiții: ca să nu mai facă naveta, pentru ei s-au mutat la oraș – familia locuind până atunci într-o comună lângă Buzău, unde și astăzi stau cu chirie.

 

Plecarea spre Pământul Făgăduinței

La 17 ani, Alex a plecat în America, unde a fost găzduit timp de câteva luni de o familie de români originari din Buzău. Pentru că nu mai voia să se întoarcă, de teamă că nu își va mai vedea fiul – viza nefiind ușor de obținut – tatăl său i-a făcut o promisiune: ”Întoarce-te și vom pleca cu toții din țară!”.

Alex s-a întors, iar familia să a intrat în febra plecării, pentru că promisiunea trebuia îndeplinită, și astfel au optat pentru Canada.

”Am căutat o firmă care să ne sprijine cu dosarul, cu actele. Firma a dispărut și ne-a returnat doar jumătate din bani. Până la urmă, au aplicat copiii pe partea sportivă și, în două săptămâni, eram plecați în Canada. La noi, partea cea mai grea a fost cu copiii, cu facultatea. Alex terminase Management la ASE, dar îi aveam pe ceilalți doi. Taxele pentru studiile lor erau foarte mari, 25.000 de dolari canadieni pe an pentru fiecare copil”, povestește tatăl lui Alex.

Familia s-a întors în România, mai puțin Alex, care a rămas să își urmeze visul în Canada, alături de partenera sa de dans. Câteva luni a stat în Canada. Dar o parte din visul lui s-a împlinit: a obținut viză pe 10 ani pentru America! Și din nou Alex a avut gând de plecare. Mirajul Americii, pe care el o știa ca pe un Pământ al făgăduinței, l-a ademenit din nou. El voia să facă dans, dar și să joace în filme, la Hollywood.

 ”A stat în America vreo lună, până a văzut el cum stau treburile. Se pregătea cu dansul sportiv în continuare, găsise el pe cineva care pregătea mai multe persoane. El voia să joace în filme, la Hollywood. Însă nu a răzbit în ceea ce și-a propus atunci și a venit acasă. A avut la ce să se întoarcă – clubul nostru de dans. La club, toți copiii îl adoră, pentru că se poartă frumos cu ei. Așa e firea lui, blândă!”, a declarat tatăl lui Alex. Acesta este bucuros să își vadă fiul cum evoluează, atât de frumos, în Exatlon.

 ”El este un băiat gospodar, l-ați văzut că el se duce după lemne, el știe să le facă aproape pe toate. Așa l-am învățat. Are o parte de cercetaș în el!”, a completat tatăl lui Alex.


Citește și: EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani”


 

Citește mai multe despre Copilarie, echipa razboinicilor și exatlon romania pe Libertatea.

Comentarii