Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu vești neașteptate pentru iubitorii de șorici, unul dintre cele mai populare aperitive de la tăierea porcului și de pe mesele de sărbători. Deși mulți consideră că șoriciul ar fi dăunător sănătății sau dietei, specialistul explică și că adevărul este complet diferit: șoriciul este o sursă excelentă de colagen, esențial pentru sănătatea pielii, a oaselor și articulațiilor.

sorici – Mihaela BilicIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Pe lângă colagen, șoriciul conține proteină și aproximativ 10% grăsime, ceea ce îl face potrivit și pentru dietele proteice sau ketogenice.

„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul! Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman! Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Cu numai 160 cal./100 g, e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă, și pentru sănătate!”, este mesajul transmis de Mihaela Bilic.  

Mihaela Bilic susține că șoriciul nu îngrașă

Mihaela Bilic recomandă coacerea șoriciului înainte de consum, pentru un plus de gust și savoare, și subliniază că, spre surprinderea multora, acesta nu îngrașă, fiind o opțiune delicioasă și fără vinovăție pentru mesele festive.

„Prepararea produselor din carne de porc este o artă, iar focul un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului. Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura.

Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este, cu siguranță, cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a transmis Mihaela Bilic.

Astfel, șoriciul nu mai este doar un simplu aperitiv tradițional, ci poate fi savurat și cu beneficiile sale nutriționale, conform recomandărilor medicului nutriționist.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.