MENIU CAUTĂ
15 Iul. 2011 16:44

Oana Radu, una dintre elevele lui Cornel Fugaru: ”Nu știu ce mă fac fără el”

Distribuie

Decesul lui Cornel Fugaru a căzut ca un trăsnet printre elevii maestrului. Mulţi sunt şocaţi de pierderea celui pe care l-au considerat ca un tată. În această situaţie se află şi Oana Radu, câştigătoarea premiului I pentru interpretare la Mamaia Copiilor 2011, cea care a luat lecţii de la cunoscutul compozitor timp de trei ani.

A fost ca un tată pentru toţi

”Pentru mine e o pierdere foarte mare. Nu ştiu ce o să mă fac. Îmi puneam toată baza în el, mai mult decât în vocea mea. M-a ajutat foarte mult, a fost ca un tată pentru toţi elevii lui. Nu o să mai găsesc un aşa profesor şi nici nu o să caut un altul, pentru că aş simţi că-l trădez”, spune Oana. Pentru eleva lui Fugaru, amintirile despre profesorul său sunt încă vii. ”Îmi amintesc cum după fiecare apariţie a mea în public sau în concurs mă certa în e-mail, dar apoi îmi zicea ceva frumos şi mă încuraja. Când eram mai mică, nu m-a acceptat, mi-a zis că e pierdere de timp dacă vin. Peste trei ani m-am prezentat din nou la el şi m-a chemat la lecţii. Pentru asta, veneam special de la Craiova la Bucureşti, atunci când mama avea bani”, adaugă Oana.

Maestrul a fost înmormântat

Regretatul compozitor Cornel Fugaru a fost condus pe ultimul drum, ieri, la Cimitirul Bellu, din Capitală. Sicriul cu trupul neînsufleţit al muzicianului a fost scos din capela de la Bellu pe melodia ”Am ales nemărginirea”, în ropotele de aplauze ale câtorva sute de admiratori.
Printre cei prezenţi la înmormântare s-au numărat Marius Ţeicu, Monica Anghel, Dragoş Şeuleanu, Titus Munteanu, Carmen şi Ana Maria Păunescu şi mai mulţi reprezentanţi ai Uniunii Compozitorilor. Înainte de înmormântare, Mirela şi Vlad Fugaru, soţia şi fiul compozitorului, au spus câteva cuvinte în memoria sa. ”Muzica a fost marea lui iubire!”, a conchis soţia artistului. Cornel Fugaru, 70 de ani, a decedat miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Elias din Bucureşti, răpus de cancer.

Citește mai multe despre Cornel Fugaru pe Libertatea.

Comentarii