MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 18:39

Pianistul Conway Savage a murit la 58 de ani. A cântat alături de Nick Cave

Distribuie

Pianistul Conway Savage  a fost diagnosticat în 2017 cu o tumoare la creier şi a murit pe 2 septembrie, potrivit unui anunţ făcut de trupă şi citat de The Guardian.

„Iubitul nostru Conway a murit duminică seară. Membru al Bad Seeds de aproximativ trei decenii, irascibil, amuzant, sentimental, blând, onest şi unic – a fost toate aceste lucruri şi, literalmente, ‘a avut darul unei voci de aur'”.

Mesajul a continuat: „Într-o noapte de beţie, la patru dimineaţa, în barul unui hotel din Koln, Conway s-a aşezat la pian şi ne-a cântat ‘Streets of Laredo’, în stilul lui dulce, melancolic, şi a oprit lumea pentru un moment. Nu a fost niciun ochi uscat în încăpere. Rămas bun, Conway, nu este niciun ochi uscat în încăpere”.

Australianul Conway Savage s-a alăturat The Bad Seeds pentru a şaselea album, „The Good Son”, şi şi-a adus aportul la următoarele discuri, între care „Murder Ballads”, „The Boatman’s Call”, „Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus” şi „Dig, Lazarus, Dig!!!”.

Citește și

EXCLUSIV/ Inis Neziri, cântăreața din Albania care a câștigat Cerbul de Aur, are 17 ani: „Nu mi-e frică decât de Dumnezeu”

 

Comentarii