Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > “Printre palmieri am vie și grădină cu usturoi, roșii, leuștean!” Artista Abigail Budak cultivă legume care-i amintesc de România în grădina ei din California

“Printre palmieri am vie și grădină cu usturoi, roșii, leuștean!” Artista Abigail Budak cultivă legume care-i amintesc de România în grădina ei din California

La aproape 20 de ani de când a ales să se mute în Statele Unite, solista și compozitoarea pop Abigail Budak a găsit varianta de a păstra o parte din gusturile românești aproape. Printre portocali și palmieri, artista și soțul ei cultivă usturoi, roșii, vinete și leuștean în grădina lor din California.

De Florian Gheorghe,

Artista de origine română are o frumoasă casă în Sacramento, California, unde și-a cultivat propria grădină de biolegume, tot ce are nevoie pentru o masa sănătoasă, mai ales pentru tradiționala zacuscă. Solista, care este și principalul organizator al evenimentelor românești din California, mărturisește că atât ea, cât și soțul său au moștenit din familie dragostea pentru grădinărit.

 “Deși toți mă știu orădeancă, mama este originară din Matca, Galați, o zonă vestită de grădinari pricepuți. Am copilărit la țară, de unde și pasiunea de a avea un colțișor de grădină, chiar și aici, în Sacramento, California. Punem roșii, ardei, vinete, leuștean, pătrunjel, cimbru, mărar, ceapă, usturoi, fasole verde, salată, ridichi, spanac, să avem tot anul hrană bio. De asemenea, am plantat portocali, lămâi și au dat deja roade. Avem un cais, cireș, vișin, piersic, măr și puțină vie în curte, așa, printre palmieri. Suntem ocupați cu joburile noastre de zi cu zi, dar ne găsim timp să îngrijim grădina, asta ne aduce și multă relaxare”, ne spune artista, care continuă să fie sufletul petrecerilor pentru românii stabiliți în Statele Unite.


“La noi nu îngheață aproape niciodată, am avut vinete în grădină chiar și de Anul Nou. Avem și cămară, una cunoscută în rândul tuturor artiștilor din România, iubiți colegi de scenă care ne-au călcat pragul. Am făcut zacuscă, sos de roșii, sos de jalapeno, gem de caise, magiun de prune, ardei copt, murături. Îmi place să avem mâncare cât mai bună, preparată în casă, fără să folosesc conservanți. E un efort, dar merită pentru o viață și o familie sănătoasă”, adaugă Abigal, 51 ani, care zilele acestea i-a fost gazdă muzicianului Cristi Faur. În 2014, artista s-a calificat la preselecția națională Eurovision cu o piesă a compozitorului.

Close
Închide
  Close