În acest an, tema centrală a Galei a fost recunoaşterea şi premierea unor doamne care îndrăznesc să iasă din tipare, atrăgând atenţia asupra comunităţii pe care o rerpezintă.
S-au acordat 11 premii de excelenţă, la 8 categorii. Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2013 pentru următoarele categorii: Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului, Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare, Implicare şi Responsabilitate Socială, Best Fundraiser, Excelenţă în Jurnalism Social, Iniţiativă în Sprijinul Semenilor şi Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor.
Cele 11 premii de excelenţă ale acestei ediţii sunt:
Ambasador al Artei Româneşti peste HotareLuminiţa Gheorghiu, pentru prestaţia actoricească de excepţie, într-o carieră de peste 30 de ani, recunoscută de numeroase jurii de specialitate ale festivalurilor international de film, dar şi pentru extraordinara ei calitate umană care transcende toate rolurile în care a jucat.
Trofeu înmânat de actorul Florin Zamfirescu, partenerul Luminiţei Gheorghiu, în ”Poziţia copilului”, unul dintre cele mai premiate filme româneşti.
Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii – Liliana Angheluţă
Este autoarea testimonialului ”Exodul mamelor”, carte publicată în ediţia de februarie a revistei Avantaje, o mamă singură dintr-un orăşel din Moldova, nevoită să îşi lase acasă cele două fiice pentru a munci în Italia. Revista Avantaje şi-a asumat misiunea de a o susţine în publicarea acestor mărturii, tocmai pentru ca din exemplul ei curajos să se inspire şi alte femei în situaţii similare. Autoarea va fi protagonista unei serii de reportaje la Televiziunea Naţională.
Trofeu a fost înmânat de Daniela Palade Teodorescu, redactor şef al revistei Avantaje, revista care şi-a propus să scoată din anonimat femei obişnuite cu poveşti neobişnuite, care îndrăznesc să iasă din tipare.
Responsabilitate şi Implicare Socială – Amalia Năstase
Pentru faptul că a ales să îşi valorifice capitalul de popularitate implicându-se şi susţinând cauze sociale care se adresează copiilor şi femeilor defavorizate.
Trofeu a fost înmânat de Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului  – Antonia Zaharia
Pentru implicarea şi dăruirea în susţinerea drepturilor copiilor născuţi prematur, ea însăşi mamă a unui copil născut înainte de termen şi a doi copii adoptaţi.
Trofeu înmânat de Liana Stanciu, vocea Magic FM, preşedinta Fundaţiei ”Salvaţi-vă îngerii”.
Best Fundraiser – Cristiana Ionescu
Pentru rezultatele de excepţie în domeniul atât de provocator şi de dificil al fundraisingului
Trofeu înmânat de Cristina Stănciulescu, publisher Ringier Romania, divizia glossy magazines.
Excelenţă în Jurnalismul Social – Irina Păcurariu, pentru profesionalism şi implicare socială într-o carieră de peste 20 de ani în TVR.
Trofeu înmânat de Carmen Avram, realizatoarea şi coordonatoarea emisiunii ”În direct… cu Carmen Avram.
Iniţiativă în Sprijinul Semenilor
1. Crina Ştefănescu, profesionalismul şi devotamentul cu care se implică în Asociaţia Transplantaţilor de Ficat din România, în calitate de medic şi supravieţuitor.
Trofeu înmânat de Acad. prof. Dr. Irinel Popescu,  şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.
2. Rozalina Lăpădatu, pentru dăruirea şi perseverenţa cu care se implică în ajutorarea pacienţilor cu boli autoimune, în cadrul Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.
Trofeu înmânat de Uca Marinescu, cunoscută exploratoare care a reprezentat România în numeroase expediţii ştiinţifice, cea care a a făcut înconjurul lumii la 70 de ani.
3. Mădălina Turza – pentru profesionalismul remarcabil dovedit în organizarea campaniei naţionale menite sa atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă copiii cu dizabilităţi în Romania.
A înmânat trofeul Andreea Ogăraru, protagonista copertei revistei Avantaje, implicată într-o fundaţie care se ocupă de susţinerea copiilor cu talent la sport, dar cu mijloace materiale reduse.
4. Magda Coman, preşedinta Asociaţiei Open Your Heart, care promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Fost fotomodel cu o carieră în ascensiune, întreruptă de un accident, şi-a transformat viaţa într-o misiune total atipică – aceea de a schimba percepţia asupra persoanelor cu dizabilităţi motorii, organizând showuri de modă cu fotomodele în scaun rulant.
Premiu înmânat de Monica Radu, deţinătoare a trofeului Femeia anului pentru implicare în comunitatea vârstnicilor defavorizaţi din parohia Voila, Câmpina. Deşi se află în scaunul cu rotile de peste 15 ani, nu a încetat să aibă o viaţă normală, să aibă trei copii, să îşi continue studiile şi să se implice în ajutorarea seniorilor.
Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor – Mihaela Săsărman
Preşedinta Asociaţiei Transcena, pentru constanţa şi profesionalismul cu care se implică în activitatea de limitare şi prevenire a acestui flagel naţional
Trofeu înmânat de Raluca Kisescu, director general marketing AVON România şi Moldova.
Evenimentul a fost prezentat pro bono de Andreea Marin, iar momentul artistic a fost susţinut, tot pro-bono, de Alexandru Tomescu.
 

Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI