MENIU CAUTĂ
22 Feb. 2014 17:23 , de Alina Dan

Salvatorii din Horea, MARII ABSENŢI DE LA PARASTASUL organizat de Romaniţa Iovan! CE S-A ÎNTÂMPLAT? | FOTO & VIDEO

Distribuie

Alături de fosta soţie a pilotului au fost partenerul acesteia, Iulian Gogan, fiica lui Iovan, Irina, şi aproximativ 300 de săteni. Cu toţii au participat la slujbă cu pioşenie, iar la final au ridicat în aer lampioane roşii, în formă de inimă, în semn de omagiu pentru cei care au pierit în accidentul aviatic de pe 20 ianuarie.
Surprinzător însă, de la ceremonia religioasă au lipsit Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu şi Argentin Todea, cei trei eroi care au ajuns primii la locul unde s-a prăbuşit aeronava pilotată de Adrian Iovan, salvându-i asttfel pe cei cinci supravieţuitori.
Potrivit celor prezenţi la parastasul de pe munte, aceştia vor organiza mâine, duminică, o slujbă de pomenire la biserica din Horea, după obiceiul locului.
De altfel, în urmă cu ceva timp, primarul din Horea spunea că tradiţia prin acele părţi spune ca slujbele de pomenire să aibă loc duminica şi nu înainte de împlinirea datei pentru care se face parastasul.
„Am vorbit cu doamna Romaniţa. La noi obiceiul este ca parastasul să se facă duminica, dar familia decide până la urmă. Vom face şi noi apoi o slujbă de pomenire la biserică”, spunea atunci  primarul din Horea.
Pentru curajul lor, cei trei moţi salvatori au fost premiaţi de Gigi Becali care a oferit fiecăruia dintre ei câte 5.000 de euro.

Citește mai multe despre Aici CITEŞTI CELE MAI NOI ŞTIRI despre TRAGEDIA DIN APUSENI! pe Libertatea.

Comentarii