Mergi direct la conținut »
Vladimir Găitan se pregătește de Învierea ortodoxă, după ce-a sărbătorit Paștele catolic. “În sufletul meu, bisericile s-au unit de mult”
Entertainment Libertatea > Entertainment > Vladimir Găitan se pregătește de Învierea ortodoxă, după ce-a sărbătorit Paștele catolic. “În sufletul meu, bisericile s-au unit de mult”

Vladimir Găitan se pregătește de Învierea ortodoxă, după ce-a sărbătorit Paștele catolic. “În sufletul meu, bisericile s-au unit de mult”

Vladimir Găitan e foarte credincios - spune că, în sufletul său, cele două biserici, catolică și ortodoxă, s-au unit de mult. Soția actorului este catolică, sărbătoresc în fiecare an ambele sărbători, așa că weekendul care vine vor merge din nou la Înviere.

De Ana Maria Păsat,

Căsătorit de peste 40 de ani și având în spate un mariaj-model, Vladimir Găitan a împrumutat și îmbrățișat toate obiceiurile soției sale, Tunde, fostă profesoară de sport, care este unguroaică.

An de an, acesta sărbătorește atât Paștele catolic, cât și pe cel ortodox.

Vladimir Găitan se pregătește de Învierea ortodoxă

Vladimir Găitan, alături de soția sa

L-a văzut pe Papa Francisc de aproape

“Soția mea e catolică. Îi respect religia. În sufletul meu, bisericile s-au unit demult, când e vorba de Iisus”, a declarat actorul de 72 de ani pentru Libertatea, completând că, de dragul partenerei sale, a fost în Italia, la Vatican, unde a avut șansa de a-l zări, la o aruncătură de băț, pe Suveranul Pontif:

“L-am văzut la 50 de metri pe papă, care-mi este foarte drag. Și am avut o stare de emoție extraordinară când a intrat în piață. M-a impresionat”.

A crescut în curtea Bisericii Mirăuți

Vladimir Găitan ne-a explicat și cum se face de este atât de apropiat de Divinitate. Străbunicii săi au fost preoți, iar el a crescut într-o casă aproape lipită de curtea Biserici Sfântul Gheorghe din Suceava, cunoscută și ca Bisericii Mirăuți, un lăcaș de cult vechi, construit în secolul al XIV-lea și reconstruit în secolul al XVII-lea. Acolo își petrecea mai tot timpul cu părintele Coclici, acesta fiindu-i, de altfel, învățător spiritual.

Și în prezent ține legătura cu preoții și este apropiat de Biserică.

“Am preoții mei, care mă iubesc. Merg mereu pe Barbu Văcărescu, unde se află o bisericuță refăcută”, ne-a mai mărturisit actorul.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Povestea tristă a fetei de 15 ani din Vaslui care a murit de meningită. Boala a răpus-o la 10 zile după ce a fugit de acasă!

 
 
Close
Close
Închide