MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Colegul de serviciu al soțului meu a încercat să mă sărute”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Acum o săptămână, colegul de serviciu al soțului meu a încercat să mă sărute. I-am tras o palmă și i-am zis vreo două – pentru că e un libidinos după care nici n-aș întoarce capul – după care i-am povestit totul soțului. După două zile, m-am dus la el la muncă să-l iau, pentru că aveam de mers undeva împreună și – ce să vezi? – soțul meu și cu colegul lui făceau glume ca și cum ar fi fost cei mai buni prieteni. Aș fi vrut să-l văd pe soțul meu că dă dovadă de un minim de gelozie, să văd și eu că-i pasă de mine. În locul lui, i-aș fi tras colegului o mamă de bătaie să mă țină minte, nu aș fi făcut glume cu el. I-am făcut un scandal monstru soțului, dar nu pare să mă ia în seamă. Cred că nu mă iubește, nu știu ce să fac. Te rog, să-mi un sfat.

Adela răspunde:

Draga mea,

Ai spus că acel coleg este ”libidinos” și că nu ai întoarce capul după el. Poate că soțul tău își dă seama de asta, ca urmare probabil că găsește că nu este cazul să-și consume energia pentru unul ca el. Nu se simte amenințat, așadar nu ia nicio măsură. Cât despre faptul că soțul tău nu e gelos, să știi că gelozia nu este neapărat o dovadă de iubire, unii ar zice că este chiar pe dos. Gelozia este expresia unei stări de posesivitate, care nu are nicio legătură cu iubirea. Te înțeleg și pe tine că ai fi preferat să-l vezi pe soțul tău că este de partea ta, nu de partea acelui coleg. Dacă simți că el nu te respectă îndeajuns, trebuie să te gândești care este motivul. Este din cauză că tu faci ceva greșit, sau pentru că el nu este capabil de respect, în general? În ceea ce privește prima parte, dacă vrei să ai parte de respect, trebuie în primul rând, să inspiri respectul. Întotdeauna să-ți respecți promisiunile, să nu te răzgândești la fiecare doi pași și să fii tu capabilă de cel mai profund respect față de ceilalți. Dacă este valabilă a doua parte a propoziției, atunci nu prea ai ce să faci. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Depinde numai de tine dacă dorești să rămâi cu un bărbat care nu e capabil de respect – pentru că acum știi ce-i poate pielea.

Comentarii