MENIU CAUTĂ
27 Iun. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Ne dorim împreună un copil, dar nu simt că se implică sau că ar face eforturi”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am nevoie de un sfat, mă simt cumva singură într-o situație din care nu știu cum să ies. Sunt căsătorită de mai mulți ani cu un bărbat pe care îl iubesc și ne dorim împreună un copil, dar până acum nu s-a întâmplat. Am început să consult medici, să discutăm despre proceduri care ne-ar putea îndeplini visul, dar cumva, deși soțul meu spune că își dorește același lucru, nu simt că se implică sau că ar face eforturi, nu prea discută despre asta. Pe de-o parte aș vrea să știu că și el își dorește aceleși lucru, dar în același timp nu vreau să îl fac se simtă și mai incomod dacă subiectul ăsta îl stânjenește. Cum crezi că ar trebui să fac?

Adela răspunde:

Dragă Ana,

Cred că toată lumea ți-a spus deja, dar o să-ți spun și eu, ca să fiu sigură: în primul rând trebuie să te liniștești tu. Mă tem că, din cauza stresului, începi să cauți un țap ispășitor. Te rog, nu-l face pe soțul tău să fie responsabil pentru ceea ce se petrece. Întotdeauna cauzele sunt mult mai profunde și complexe decât ne dăm noi seama. A avea un copil pentru unii este foarte ușor, poate chiar prea ușor, iar pentru alții poate fi atât de greu încât provoacă o criză existențială. Pentru alții e imposibil.

Tu încă nu ești sigură în ce categorie te încadrezi. Dar nu te grăbi să tragi concluzii, cunosc cazuri de pesoane care s-au agitat să aibă copii, au reușit după îndeplungi sacrificii iar apoi au început să aibă niște greutăți cumplite, de era mult mai rău decât înainte. Nu știi niciodată de ce te ferește Dumnezeu. Dacă lucrurile nu se întâmplă de la sine, poate că este un motiv.

Dar să nu fim pesimiști, poate că și pentru tine va deveni foarte ușor dacă te liniștești – cine știe. Încearcă să renunți la această preocupare pentru o vreme. Lasă lucrurile să se întâmple de la sine. Dezvoltă o stare de intimitate și iubire împreună cu soțul tău. Faceți dragoste de plăcere, nu pentru că 'aveți o treabă'. Într-adevăr, bărbații se cam feresc de asemenea discuții, mai ales dacă simt că e și un mic reproș în spatele lor. N-are rost să-l abordezi în acest fel. Dar dacă ești drăguță și caldă, se va relaxa și poate se leagă mai ușor decât cu hei-rup.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii